E14

Az E14 LED izzó az egyik leggyakrabban használt izzótípus a háztartásokban. Webáruházunk ezen kategóriájában a nagy népszerűségnek örvendő E14-es LED izzókat ismerheted és rendelheted meg. Ezek az izzók azok a fényforrások, amelyek a te otthonodba is elvihetik a modern technológia előnyeit.

Az E14 jelölés arra az Edison foglalatra utal, amit Thomas Alva Edisont talált fel és szabadalmaztatott az izzólámpák elektromos csatlakoztatásának és cseréjének egyszerű megoldására. Gyere és nézz szét széles körű termékkínálatunkban!

Tovább

Az E14 Edison-menet

Az Edison-menet az elektromossággal működő fényforrások és olvadóbiztosítók áramkörbe kapcsolására és egyidejű rögzítésére szolgáló lehetőség. A megbízható és szilárd mechanikai és elektromos kapcsolatot egy lemezből készült menetes foglalatba becsavarható - vele egyező méretű - menetes ellendarab biztosítja. 

Előnyei:

 • Nagy mennyiségben és viszonylag olcsón gyártható
 • Mivel nagy fémfelületek érintkeznek egymással, ezért szilárd és tartós kapcsolatot tud biztosítani
 • Ha nem értesz hozzá, akkor is könnyen ki tudod cserélni
 • Izzócsere alkalmával a létrejövő fémes súrlódás egyúttal a csatlakozófejet is tisztítja
 • A csatlakozó menete úgy van méretezve, hogy nem lehet eltérő menettel rendelkező elemet beletekerni

Az E14 lámpafejnek és foglalatnak akadnak hátrányai is:

 • Az erős rázkódás következtében a menet kilazulhat, emiatt megszűnhet az érintkezés
 • Nagy a mérete
 • Miután kicsavartad az izzót, hozzáférhetővé válnak a feszültség alatt álló részek

Az E14 LED izzó típusai

Webáruházunk minőségi LED izzók széles választékát kínálja, többféle foglalattal, teljesítménnyel, fényerővel és színhőmérséklettel. Ezek között találhatod meg az E14 LED izzókat is, amelyek alakjukat tekintve lehetnek: gyertya, láng gyertya, gömb, reflektor és kukorica izzók. Az E14, azaz a "mignon" foglalat egy vékony Edison foglalat, amelynek a menete 14 mm átmérőjű.

A búra színe is eltérhet. Találhatsz átlátszó, tejüveg, lila, narancssárga, piros, zöld és borostyán színű búrával rendelkező izzókat is. A fényerejük 120 lumentől egészen 720 lumenig terjed. 

A színhőmérsékletük is eltérő, ez alapján választhatsz nálunk:

 • Hideg fehér (6000-7000K)
 • Meleg fehér (2700-3500K)
 • Szabályozható - RGB+CCT (3000-6500K)
 • Természetes fehér (4000-4500K) színhőmérséklettel rendelkező E17 LED izzókat.

Miért fontos a színhőmérséklet? Mert az eltérő színhőmérsékletek eltérően befolyásolják a hőérzetedet és a koncentrálóképességedet. A kékebb árnyalatok, bár magasabb színhőmérséklettel rendelkeznek, mégis alacsonyabb hőmérséklet érzetét keltik. Viszont a vörösebb árnyalatokat melegebbnek érzed.

A LED világítás előnyei

A hagyományos izzók ideje - szerencsére - lassan, de biztosan leáldozik. Miért? Mert nem mehetsz el te sem amellett, hogy egy LED izzó akár 80-90%-kal kevesebb energiát emészt fel, mint egy hagyományos izzó, 50%-kal kevesebbet, mint egy energiatakarékos izzó vagy egy fénycső!

LED-es fényforrásra cserélni az elavulóban lévő technológiát olyan beruházás, ami többszörösen is megtérül az üzemeltetés során. Tartós, időtálló. Minőségi, kellemes fényt ad, környezetbarát, nincs hő- és káros anyag kibocsátása. Ráadásul létezik az E14 LED izzóból is olyan (SMART LED), amelyik az okosotthon megteremtésében segíthet. Ennek a színhőmérséklete szabályozható, a fényereje dimmelhető - ami még komfortosabbá és egyénre szabottabbá teheti a használatát.

Ha a böngészés során sikerül megtalálni az elképzeléseidnek legmegfelelőbb E14 LED izzót, akkor kattints és tedd a “kosárba”, majd kövesd a megrendeléshez szükséges utasításokat.

Tovább
Termékkatalógusok