Ledlámpaház.hu Blogja

2019
2020
2021
2022
2023
2024
Szűrés törlése
Munkalámpa – a hasznos segítő
13
Márc

Speciális változatnak számít a LED lámpák kínálatában a LED munkalámpa, ami arra lett kifejlesztve, hogy a munkát végzőknek még sötétebb körülmények között is kiváló látási viszonyokat biztosítson. A LED innovációról és az ilyen technológiával készült lámpatestekről és munkalámpákról sok jót lehetne mesélni. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb jellemző, hogy nagyon sokféle kivitelben beszerezhetők.

A szigetüzemű napelem jellemzői
11
Márc

A napelemek - így a szigetüzemű napelem - előnyeit hosszan lehetne sorolni. A napelem technológia fejlődése és térhódítása már évek óta tart, szerte a világban egyre nagyobb mennyiségű elektromos energiát állítanak elő vele.

Az optimális kocsibeálló világítás ismérvei
06
Márc

A kültéri világítás és ezzel együtt a kocsibeálló világítás optimális kiépítése éppen olyan fontos, mint a belső terek fényforrásainak a megválasztása. Ez érthető, hiszen sötétedés után igencsak nehézkes lenne közlekedni annak ellenére is, hogy az autó fényszórói bevilágítják a területet. Igen ám, de még nagyobb szükség lesz a fényekre, ha kiszállunk az autóból és a csomagtartó felé vesszük az irányt.

Kerti szolárlámpa: miért érdemes beszerezned neked is?
04
Márc

Arra a kérdésre, hogy miért jó választás egy (vagy több) kerti szolárlámpa beszerzése, nem nehéz válaszolni. Egyrészt azért, mert a használatához nem kell a vezetékeléssel bajlódni, másrészt azért, mert a bekerülési költségen kívül más kiadással nem kell számolnod.

Mi a napelem inverter feladata?
28
Febr

A napelemes rendszereknél a napelem inverter főalkatrésznek számít, hiszen ez az az eszköz, ami az egyenáramot megfelelő feszültségű és frekvenciájú váltóárammá alakítja. Miért fontos ez? A cikk végére kiderül.

Illusztris falilámpák tehetik otthonosabbá a lakásod
28
Febr

A falilámpák alkalmazása napjainkban a reneszánszát éli. Nem véletlenül, hiszen nagyon sokféle változatban beszerezhetőek, nálunk, a LEDLámpaház.hu-nál is nagyon széles a termékpaletta. Így aztán nem lesz nehéz a lakásod stílusához legjobban illeszkedő darabot/darabokat kiválasztani.

Amikor a ledes munkalámpa nélkülözhetetlen
21
Febr

A ledes munkalámpa nélkülözhetetlen, nem ok nélkül állítjuk ezt, hiszen számos olyan munkakör van, ahol sötétben vagy nem megfelelő látási viszonyok között kell dolgozni. Ilyenkor tehet remek szolgálatot a ledes munkalámpa, amit egyszerűen és kényelmesen lehet használni.

Ismerd meg, miként zajlik a LED szalag forrasztása!
19
Febr

Az, hogy tisztában vagy azzal, miként történik a LED szalag forrasztása, nagy segítséget jelent majd akkor, amikor önállóan akarsz ilyen eszközt felszerelni. De mielőtt konkrétan rátérnénk a forrasztás rejtelmeire, nézzük meg, milyen előnyökre tehetsz szert egy LED szalag használatával!

Mi az a túlfeszültség védő?
14
Febr

A napelemes rendszerek elterjedése pozitív tendencia. Bár a várható megtérülési idejük 7-8 év, de a tapasztalatok szerint minimum 25-30 évig biztosítnak “ingyen” elektromos áramot a háztartásunk számára. Már ha nem károsodnak a túlfeszültség miatt, amire jó megoldás a túlfeszültség védő.

A T8 LED fénycső jellemzői
12
Febr

A T8 LED fénycső olyan világítástechnikai eszköz, amely kiváló alternatívája lehet a már meglévő neon fénycsöveknek, amennyiben lecserélni szeretnéd azokat. Mivel többféle méretben, hosszúságban kaphatók, ezért nem lesz nehéz a számodra legmegfelelőbb változatát kiválasztani.

Az energiafogyasztás csökkentésének az egyik lehetséges módját jelenti, hatásfoka kiemelkedő, élettartama akár 30000 üzemóra is lehet. Ha egy kicsit számolsz, kiderül, hogy ez nagyon sok idő, hiszen napi 8 órás időtartammal kalkulálva több mint 10 évet jelent. Ki ne szeretné, ha ennyi ideig zavartalanul működne valami?

Miként zajlik egy LED lámpa bekötése?
07
Febr

Egy LED lámpa bekötése nem túl bonyolult, de azért igényel némi kézügyességet és műszaki ismeretet. Ha bármelyik is gondot okoz, szerencsésebb, ha szakemberhez - vagy legalább nálad gyakorlottabb személyhez fordulsz. Ugyanis túlságosan nagy a tét ahhoz, hogy egy percig is hazardírozz a testi épségeddel vagy az életeddel.

A LED fényszóró és LED reflektor hasznossága a mindennapokban
05
Febr

LED fényszóró és/vagy LED reflektor minden olyan otthonban nélkülözhetetlen, ahol a bejáratig való eljutás nehézkes lenne a hiányában. A kisebb-nagyobb udvarral rendelkező családi házaknál alapvető elvárás, hogy sötétedés után ne kelljen a kaputól az ajtóig botladozni. A LED fényszóró reflektor az az eszköz, ami garantálni tudja az optimális látási viszonyokat.

Honnan tudhatod, hogy mekkora a LED izzók fényereje?
31
Jan

A LED izzók fényereje érdekel? Nem csoda, hiszen a watt érték meghatározása már a múlté, ma már sokkal inkább csak a lumen számít. De mi az a lumen? Nem tudod pontosan? Nem baj! A cikk végére te is tisztában leszel vele.

Ahhoz, hogy a legoptimálisabb LED fényforrást tudd kiválasztani, akad néhány olyan kiemelten fontos ismérv, amit neked is érdemes szem előtt tartanod. Persze a csomagoláson ezer és egy információ van, ami - ha nem vagy kifejezetten járatos a villamosságtanban - ismeretlenként zúdul rád, nem kis fejfájást okozva. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen az eligazodás a sok-sok adat között, következzen egy kis segítség.

Szép és hasznos: a teraszvilágítás
29
Jan

A teraszvilágítás megtervezése éppúgy a világítási rendszer megtervezéséhez tartozik, mint az otthonod más területeinél elvégzett kalkuáció. A terasz ugyanis mintegy meghosszabbítása a lakásnak, így stílusában, kialakításában igazodnia illik ahhoz.

Neked is kellene néhány napelemes kerti lámpa?
22
Jan

Neked is kell néhány napelemes kerti lámpa? Hidd el: igen, kell… Miért? Mert csak egyszer kell befektetni a pénzed a beszerzésébe, aztán egy forintba sem fog kerülni az a sok-sok előny, amit a használata garantál. A napfény és a lámpa együtt fog gondoskodni a kényelemről és a biztonságról sötétedés után. Használd ki te is az előnyöket, szerezz be napelemes kerti lámpákat!

Az alumínium LED profil haszna
17
Jan

Az alumínium LED profil beszerzése alapvető feladat akkor, amikor LED szalagot szeretnél elhelyezni. Ennek ellenére mégis sokan döntenek úgy, hogy enélkül ragasztják fel a felületre a szalagokat, aztán nem győznek bosszankodni, ha az idő előtt hullámosodni kezd, leválik vagy tönkremegy. Te ne kövesd el ezt a hibát, ne az alapanyagokkal takarékoskodj, hiszen az később megbosszulja magát.

Amikor a LED lámpa mennyezeti típusára esik a választásod
10
Jan

A LED lámpa mennyezeti típusa ma már csaknem minden lakás világítási rendszerének a szerves részét képezi. Népszerűsége töretlen, felhasználhatósága sokoldalú, esztétikuma kiváló. A széles termékkínálatnak köszönhetően te is könnyen rátalálhatsz arra a darabra, amely a te lakásod fényét is emeli majd.

Egy márka, aminek érdemes jól megjegyezni a nevét
19
Dec

Létezik egy olyan márka, aminek érdemes megjegyezned a nevét és részletesen megismerned a tevékenységét. Ha minőségi LED világítási megoldásokat keresel, akkor jó, ha a 2008-ban alapított és Shenzhenben működő cég termékeit is megnézed.

Ki hitte volna, hogy ennyire népszerű lesz a LED szalag?
12
Dec

A LED szalag népszerűsége töretlen és megtörhetetlen - családi házak, panellakások, üzletek ezrei-százezrei-milliói élnek vele. Nem véletlenül. Számtalan előny, egyediség, kreatív megoldási mód jellemzi és teszi ennyire szerethetővé.

Miért fontos a LED profil használata?
07
Dec

A LED profil használatának a LED szalag élettartamának a növelésében van jelentős szerepe. Ha te sem szeretnéd, hogy ezen világítástechnikai eszközeid hamar tönkremenjenek, mindenképpen alkalmaznod kell őket.

Milyen előnyei vannak a napelemes LED reflektor használatának?
28
Nov

A napelemes LED reflektor azon világítástechnikai eszközök egyike, melynek használatával rengeteget lehet spórolni. A kültéri világítás könnyűszerrel megoldható általa, így sötétedés után nem kell félned attól, hogy baleset ér a fényhiány miatt.

Jól jönne egy LED szalag a szobába?
12
Okt

Egy LED szalag a szobába jó hangulatot tudna teremteni esténként, amikor hazaérve a munkából mindenre vágysz csak fényárra nem. Milyen kellemes szemkímélő fényeket tudnál kreálni a felhasználásával, mondjuk egy SMD LED szalaggal, ami bármelyik szobában felszerelhető!

Miért fontos a túlfeszültség-levezető bekötése?
04
Okt

A túlfeszültség-levezető bekötése minden napelemes rendszerbe nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az eszközeid ne károsodjanak a túlfeszültség miatt. Szerencsére a napelemes rendszerekhez ma már olyan korszerű AC/DC oldali túlfeszültség-védelmi eszközök (röviden SPD-k) állnak rendelkezésre, amelyek megbízhatóan használhatóak.

Mi az a LED vezérlő?
24
Szept

A LED vezérlő teljesebb nevén a LED szalag vezérlő, ahogy a nevében is benne van, a LED szalag vezérlését végzi. Nem kell megijedni tőle, a csatlakoztatása és a működtetése nagyon egyszerű: csak a tápegységet és a LED szalagot kell csatlakoztatni hozzá.

Kandeláber - a kerted ékessége
14
Szept

Kandeláber - egy világítóeszköz, ami téged is magával ragadhat. A romantika híve vagy? Akkor biztos te is szívesen telepítenél a kertedbe néhány kandelábert. Milyen jó is lenne a tavaszi estéken a lágy fényüknél a virágzó fák alatt andalogni. Vagy nyáron kerti partikat szervezni.

2023-as Colors Led szalag katalógus
11
Júl

Megérkezett Colors jóváltából 2023-as katalógus. Inspirációkkal, elérhető típusokkal feltöltve.

Mi a fénycsöves lámpatest haszna?
11
Jan

A fénycsöves lámpatest egy olyan korszerű LED világítási eszköz, amellyel ipari területeken lehet optimális fényviszonyokat teremteni. 

Az egyre növekvő elterjedésüknek megvan a maga magyarázata, mert sokoldalú felhasználásuk mellett hatékony működésük és előnyeik verhetetlenek.

Hogyan lesznek a beltéri lámpák az otthonod díszei?
24
Nov

A beltéri lámpák használata olyan természetes, mint az, hogy víz folyik a csapból. A kiválasztásuk azonban sokszor okoz fejtörést, pedig ha előre terveznénk, akkor még ez sem jelenthetne gondot. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy elkészül az új vagy felújított otthonod, és akkor szembesülsz a ténnyel: a beltéri lámpák vagy hiányoznak, vagy nem passzolnak bele az enteriőrbe.

Hogyan szereljük fel a LED-profilt?
18
Nov

A LED-es világítástól elvárjuk, hogy vonzó megjelenése legyen, de mindenekelőtt gazdaságos és tartós legyen. Bár a LED szalagprofilok folyamatosan teret nyernek a haza piacon is, de sajnos, gyakran figyelmen kívül hagyják a használatukat. Érdemes tehát megvizsgálni a profilokat hatékonyságuk szintjén.

Led aluprofil hasznossága a LED szalag életében
27
Okt

A LED izzókat egyre többen választják, mikor a megfelelő világítóeszköz megvásárlására kerül a sor. Nincs ez másképp az aluprofilba zárt LED szalagokkal sem, hiszen minden olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint az izzók, de felhasználási területük esetében sokkal kreatívabban tud eljárni az ember. 

A LED panel, mint az otthonod vagy az iroda modern és letisztult dísze
29
Szept

Ebben a bejegyzésben a LED panelekkel szeretnénk megismertetni, amelyek manapság igen nagy népszerűségnek örvendenek mind az otthoni, mind az irodai vagy üzleti életben egyaránt.

Válaszd ki a legideálisabb asztali lámpát, és végezd kényelmesen munkádat!
25
Aug

Egy otthon nem igazán otthon megfelelő világítás nélkül. Ahhoz, hogy a lakás minden egyes pontja ideálisan kivilágított legyen, szükséged van asztali lámpára, mennyezeti vagy függesztett lámpára, fali vagy állólámpára, esetleg kültéri világítóeszközre. Így képes leszel minden egyes tevékenység közben kihasználni a fény erejét.

Válaszd a számodra ideális kültéri fali lámpát, és teremts egy esztétikus otthont!
13
Júl

A kültéri világítási eszközök megléte éppen olyan fontos egy otthon és lakói számára, mint a beltéri helyiségekben alkalmazott lámpák. Számos olyan kültéri helyszín van, amelyet érdemes kivilágítani, hogy csupán esztétikai szempontból vagy hasznosság céljával, az már rajtad áll. A LED kültéri fali lámpa kifejezetten hasznos, hiszen a ház körül a legszükségesebb a megfelelő megvilágítottság.

Elkezdődött az idei kemping szezon!
23
Jún

Egészítsd ki felszerelésed egy praktikus kemping lámpával!

Ismerkedj meg a sarokba rögzíthető profilok használatával, és találd meg az ideálisat!
21
Jún

A felületre szerelhető profilok csoportján belül ismerkedhetsz meg a sarokba rögzíthető vagy más néven C profillal, amely neve igen beszédes, hiszen segítségével egyszerűen a sarokba rögzítheted a profilba zárt LED szalagot.

LED profil alumíniumból? Tudj meg többet a termék jellegzetességeiről!
28
Máj

A LED szalag azonban mit sem ér megfelelő védelem nélkül. Ekkor jönnek képbe a változatos kivitelben kapható LED alumínium profilok, amelyek mindamellett, hogy óvják a szalag épségét, esztétikusabb külalakot is biztosítanak számára, amelynek köszönhetően könnyen a lakás dísze lesz.

Ismerkedj meg a napelemes kültéri lámpák sokszínűségével!
15
Ápr

A kert éppoly fontos, mint a ház egyik szobája. Sokan kifejezetten nagy nyűgnek tartják, hogy kertes házban laknak, azonban rengeteg előnnyel járhat - főleg akkor, ha elegendő figyelmet szentelünk ezen kültéri területekre.

Mit tud a LED reflektor?
06
Ápr

Miért lehet szükség az eszköz erejére?

A LED szalaghoz szükséges tápegység kiválasztása
22
Febr

A LED világítás népszerűségének növekedése tagadhatatlan. Egyre többen cserélik le hagyományos vagy halogén izzóikat LED izzókra, szerzik be a legújabb LED szalagokat LED tápegységekkel és váltanak ipari LED lámpákra, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Ilyen többek között az energiatakarékos működés, a hosszabb élettartam és a strapabíró, valamint kevésbé sérülékeny kialakítás.

A LED profil fontossága a LED szalag élettartamának növelése érdekében
08
Febr

Ebben a bejegyzésben a LED profil szerepéről lesz szó. A LED világítás manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik hagyományos társaival szemben. Mindamellett, hogy minden szempontból kifejezetten takarékos, hiszen hosszú élettartamának és strapabíró voltának köszönhetően nem kell gyakran cserélgetned, energiafelhasználás szempontjából is gazdaságosabb.

A LED szalag egyedisége és népszerűségének kulcsa
18
Jan

A LED szalag kifejezetten nagy népszerűségnek örvend napjainkban, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amely a hagyományos izzókkal szemben a rangsor elejére állítja. Kifejezetten sokoldalúan és kreatívan felhasználható, így bármely helyiséget ideális megvilágításban tüntethet fel. Azonban széles választékának hátulütője is lehet, hiszen körültekintően kell kiválasztania az Önnek legmegfelelőbbet.

Amit COLORS Linear Lighting-ról tudni érdemes!
30
Nov

Ismerje meg a COLORS márka nagyjait, vásároljon minőségi LED világítási megoldást!

Exluzív világítás a SKYLINE termékekkel
02
Júl

Ismerje meg legújabb termékcsaládunkat az exkluzív, szabadalmaztatott formatervezéssel megalkotott SKYLINE led vonalvilágítást!

Így alakítson ki tökéletes konyha és konyhapult világítást!
23
Ápr

Ön is gondolkozik konyhája megvilágításának korszerűsítésén? A következő lehetőségeket mindenképp érdemes jól átgondolni!

Támogasd a helyit!
16
Ápr

"A koronavírus és a lakossági kijárási korlátozások kemény társadalmi sebeket ejtenek. Rengeteg helyi üzlettulajdonosnak be kellett zárnia a boltját és vannak közöttük olyanok, akiknek nincsenek olyan pénzügyi tartalékaik, amelyekkel át tudják vészelni az elkövetkező heteket. Az ő megsegítésükre indult kezdeményezés a #supportyourlocal non-profit projekt." - írja az Ecommerce News Europe.

Led szalag profilban vagy anélkül? 5 indok, amiért érdemes led profilt használni!
18
Márc

Az elmúlt évek óriási növekedést hoztak a led szalagok alumínium profiljainak népszerűségében, amelyek sok ember számára a modern világítási projektek alapjává váltak. A profilok divatja továbbra is folytatódik. Érdemes azonban megfontolni - ez csak a divat, vagy indokolt-e a profilok használata?

A Ledlámpaház.hu első blogbejegyzése
28
Okt

Amiből kiderül, hogy:

-mit kell tudni a Ledlámpaház.hu-ról?
-miért kezdtünk blog írásba?
-milyen bejegyzések várhatóak a blogon?

Mi az a LED?
04
Nov

Mit érdemes tudni a LED-ről és milyen előnyei vannak a használatának?

Évről évre egyre nagyobb teret hódít meg a LED világítás, de még így is sok mindenkiben merül fel a kérdés, hogy mi is az a LED, és miért előnyös a hagyományos fényforrások ledesre való cseréje? Ebben a bejegyzésben nekik szeretnénk választ adni.

Világítástechnikai kislexikon 1. rész: színhőmérséklet
13
Nov

Mi az a színhőmérséklet és milyen lámpát válasszunk?

Világítástechnikai kislexikonunkban olyan fogalmakról szeretnénk bővebb információt adni, amik ismeretében könnyebbé válik a ledes termékek vásárlása. Az 1. részben a színhőmérsékletről fogunk írni.

Világítástechnikai kislexikon 2. rész: foglalat
25
Febr

Milyen foglalatú led izzót válasszak?

Az izzók és lámpák főbb tulajdonságai közé tartozik a foglalat típusa, amit E27, E14, GU10 stb. kódokkal jelölünk. De mit jelentenek pontosan ezek a jelölések és milyen foglalatú led izzót válasszunk vásárláskor?

Led szalag vásárlási útmutató
18
Márc

A led szalag az elmúlt évek egyik legkedveltebb fényforrása, ami a legsokoldalúbban és legkreatívabban használható fel. Bármekkora népszerűségnek örvend, a nagy választéknak köszönhetően sokaknak mégis gondot okozhat a megfelelő termék kiválasztása. Ebben a blogbejegyzésben a led szalagok főbb tulajdonságait szeretnénk ismertetni, amiknek az ismerete nagyban megkönnyítheti a vásárlást is.

Termékkatalógusok