G4 és G9

Ebben a kategóriában a G4 és a G9 LED izzókkal tudsz közelebbről megismerkedni. Azokkal a fényforrásokkal, amelyek a te otthonodban is világosságot teremthetnek. A LED izzókat a foglalatuk alapján szokták csoportosítani. Léteznek E27, E14, GU10, MR16 foglalatú LED izzók és e kategória termékei a G4 és a G9 foglalattal rendelkezők.

Valamennyi a hatékony és innovatív LED technológiát képviseli. A LED izzók nem véletlenül terjednek ilyen gyors ütemben Európában és hazánkban is. Előnyeik felbecsülhetetlenek.

Tovább

A LED izzók előnyei

A LED izzókban - ellentétben a hagyományos fémszálas izzókkal - nincs egy olyan alkatrész sem, ami izzana. Így aztán nincs is, ami felmelegedne, izzana vagy könnyen megsérülne a használat során a legkisebb mechanikai hatástól is. A hivatalos elnevezése ezért nem is izzó (bár a szokásrend újra és újra ezt mondatja velünk), hanem fényforrás vagy lámpatest.

A gyakorlatban azonban szignifikánsan megmutatkozik a klasszikus izzók és a LED technológia közötti különbség. Miért érdemes neked is azonnal cselekedve LED-re cserélni az elavult technikát? Azért, mert:

  • Energiatakarékos (80%-kal kevesebb villamos energiát fogyaszt, mint egy hagyományos izzó. 
  • 50.000 - igen, jól olvastad: akár ötvenezer - üzemórát is kibír, azaz hosszú élettartammal rendelkezik
  • Nem reagál érzékenyen a le- és felkapcsolgatásra
  • A fénye nem fogja rontani a szemed, mert egyenletes és vibrálástól mentes
  • Nem igényel bemelegedési időt
  • Nem bocsát ki szén-dioxidot, emiatt környezetbarát

A G4 és G9 LED izzó alkalmazási területei

Ne lepődj meg: a G4 foglalatok általában a legapróbb égőkhöz társulnak. LED kapszulának, tüske izzónak, beszúrós izzónak és tű izzónak is szokták hívni két villaszerű foglalata miatt. Hol használják ezeket? Legtöbbször konyhai spotokban, asztali lámpákban, esetenként tükrös szekrények lámpáiban alkalmazzák. Köszönhetően a kor korszerű technológiájának, a G4 foglalat megtalálható a LED izzókban is, biztosítva azt a számtalan előnyt, amit már korábban felsoroltunk.

Az általuk termelt energiából minimális mennyiség szökik meg hő formájában - azaz az izzó nem melegszik fel, így olyan helyeken is alkalmazhatod, ahol a túlmelegedés balesetveszélyes lenne vagy kárt okozna (terrárium, festmények közelsége, gyerekszoba). Nem vibrálnak, nem okoznak fejfájást, strapabíróbbak. Ráadásul a G4 12V LED legtöbb fajtája egyenáramú feszültségről is működik. 

A foglalat két tüskével rendelkezik, az ezek közti távolság 4 mm. A használatuk nagyon egyszerű: csak be kell szúrni az izzót a foglalatba. Legjobban a fürdőszobai tükör megvilágítások kivitelezésénél, illetve a konyhapult megvilágításoknál tudod alkalmazni kiegészítő és dekorációs világításokban. 

G9 LED izzók nagyon sokban hasonlítanak a G4 izzó foglalat kialakításához, sőt még a felhasználásukban is hasonló vonásokat mutatnak. A különbség az, hogy míg a G4 csatlakozói tüskések, addig a G9-es foglalat csatlakozói lekerekítettek. Ez annyiból jelent könnyebbséget neked, hogy véletlenül sem tudod őket rossz helyre csatlakoztatni.

A G9 foglalattal rendelkező izzókat általában fali karokban, mennyezeti csillárokban használják. Gyakran találkozhatsz velük a modern világítótestekben. Ezek a LED kapszula izzók jellemző módon a kiegészítő fényforrások közé tartoznak - kiválóan mutatnak az asztali lámpákban és dekorációs fényként. 

Webáruházunk G4 és G9 LED izzó kínálatában megtalálhatod az 1-5 Watt teljesítményű, 120 lm-450 lm fényerejű, hideg fehér (6000-7000K) és meleg fehér (2700-3500K) színhőmérsékletű, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező izzókat. Gyere és válassz te is!

Tovább
Termékkatalógusok