KAPCSOLÓK ÉS ALJZATOK

Webáruházunk ezen kategóriájában kapcsolókat és aljzatokat találsz. Ezek olyan eszközök, amelyek beszerzése és beszerelése nélkül egyrészt igencsak nehézkes és kevésbé biztonságos lenne a villanyszerelés, másrészt furcsán nézne ki az otthonod. Nélkülözhetetlen kellékek, amelyeknek mind a kiválasztása, mind a beszerelése, mind a cseréje nagy körültekintést és jókora óvatosságot igényel.

Sajátosságaik révén érdemes minél részletesebben megismerni a jellegzetességeiket, felépítésüket. Ha a szerelésben bizonytalan vagy, akkor semmiképpen ne próbálkozz meg vele egyedül, kérd szakember segítségét!

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Kapcsolók és aljzatok fontossága

A kapcsolók és aljzatok otthoni alkalmazása mindenki számára evidens megoldásnak számít, hiszen hiányuk esetén lehetetlenné válna a villamosság biztonságos használata. Ezek a nálunk is kapható kiegészítő termékek körébe tartozó eszközök neked is kiváló alternatívát jelenthetnek. Akár egy új építésű ingatlanról, akár egy régebbi lakás felújításáról van szó, mindig szükséged lehet rájuk.

Ha jobban megfigyeled, nincs is az otthonodnak olyan helyisége, ahol ne találnál legalább egy-egy darabot belőle. Sőt! Van, hogy ettől sokkal többet is, hiszen a digitalizáció és az elektromos gépek elterjedésével együtt egyre több és több aljzatra és/vagy kapcsolóra van szükség. Kényelmessé teszik a mindennapokat, gördülékennyé a feladatok elvégzését, a terek szerves funkcionális és tervezési részét képezik.

A kapcsolókat és aljzatokat mindig csak rendeltetésszerűen használd

Ezeknél az eszközöknél hatványozottan igaz az intés: csak rendeltetésszerűen használd őket. Csak így lesznek képesek működtetésük során garantálni a vagyontárgyaid és a testi épséged megóvását. Ha szakszerűtlenül vannak beszerelve, bizony hatalmas veszélyt jelenthetnek. 

Felszerelés szempontjából kétféle típusuk van: a falon kívüli szerelésű vagy a falba süllyeszthető változat. Nagyon sokan döntenek az utóbbi mellett, mert lényegesen esztétikusabbnak tartják, de végülis ízlés dolga, hogy ki, milyet szeret. Ha a falba süllyeszthető kapcsolók és aljzatok tetszenek jobban, akkor viszont azzal is számolnod kell, hogy szerelvénydoboz használatára is szükséged lesz.

Mire kell figyelned a kapcsolók és aljzatok cseréje során?

Mint minden rendszeresen használt eszköz, a kapcsolók és aljzatok is idővel elkopnak, elöregednek, ezért elkerülhetetlenné válik a cseréjük. Ha kellő ismerettel rendelkezel, akkor te magad is elvégezheted ezeket a munkálatokat, viszont ha nincsenek ezzel kapcsolatos tapasztalataid, hívj villanyszerelőt. Ő az első pillanattól kezdve tudni fogja, hogy milyen eszközökre van szükség a biztonságos csere elvégzéséhez.

Ne feledd: az elektromosság nem játék, nincs több életed, hogy baj esetén újrakezd. Az elavult kapcsolókat és aljzatokat biztonsági szempontból is érdemes újra cserélni. A kapcsolóknak a járószinttől 140 centiméterre van a helye, míg az aljzatoknak 40 centiméterre.

Szintén alapvető, hogy bizonyos helyiségekben - mint amilyen a konyha vagy a fürdőszoba - nagyon figyelni kell a megfelelő IP védettséggel rendelkező eszközök kiválasztására és használatára.

Hogyan válassz webáruházunk kínálatából?

Webáruházunk termékkínálata folyamatosan bővül, ami azért jelent nagy előnyt, mert így egy helyen be tudsz szerezni mindent, ami a villamossággal kapcsolatos feladatok megoldásához kell. A fali csengő kapcsolótól, a 2 USB porttal rendelkező fali csatlakozón át a TV csatlakozóig. Sőt! Még a kettes és a hármas kereteket is beszerezheted nálunk!

Válassz te is termékeink közül! Tedd még esztétikusabbá az otthonod!

Tovább
Termékkatalógusok