Ledlámpaház.hu Blogja

Miért fontos a LED profil használata?

2023.12.07 09:05
Miért fontos a LED profil használata?

A LED profil használatának a LED szalag élettartamának a növelésében van jelentős szerepe. Ha te sem szeretnéd, hogy ezen világítástechnikai eszközeid hamar tönkremenjenek, mindenképpen alkalmaznod kell őket.

A LED profil és a LED szalag összetartoznak

A LEDLámpaház.hu-nál is kapható LED profil szerepe megkérdőjelezhetetlen, annak ellenére is, hogy sokan pontosan ezen szeretnének takarékoskodni. A LED szalag ugyanis LED profil nélkül védtelen, így az élettartama lényegesen rövidebb lehet.

A LED világítás napjainkban nagy népszerűségnek örvend, hiszen a hagyományos világítással szemben számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Amellett, hogy kifejezetten takarékos, hosszú élettartam és strapabíróság jellemzi.

A LED-es izzók mellett a LED szalag kifejezetten gyakran alkalmazott megoldásnak számít sokoldalú és kreatív felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy az általad kiválasztott és megvásárolt LED szalagok is hosszú életűek legyenek, célszerű odafigyelned a védelmükre és előírásszerűen LED profillal ellátni azokat.

Miért ennyire fontos a LED profil?

A LED szalagok felszereléséhez a profilok használata nemcsak ajánlott, hanem szinte kötelező is. Nemcsak változatos felhasználást eredményeznek, hanem a LED szalag működését is optimalizálják. A felületre szerelhető alumínium profil ugyanis növeli a LED szalag élettartamát, jobb hőelvezetést garantál, segíti a szalagot a gyors lehűlésben. Ha profil nélkül, mondhatni “csupaszon” helyezed el a szalagot, akkor az hamar tönkremehet, mert nem lesz megfelelő a hűtése. És akkor még a külső szennyező körülményekről nem is beszéltünk.

A profilnak köszönhetően azonban a LED szalag:

  • Stabilabban tapad az előzőleg megtisztított, zsírtalanított felülethez
  • Nem fog hullámosodni, leválni, ezzel bosszúságot okozni
  • Védve lesz nemcsak a túlmelegedéstől, hanem a külső hatásokkal szemben is (ilyen a por, a víz, a pára).

Milyen LED profilokat lehet kapni?

A profilok többféle változatban elérhetőek: vannak felületre szerelhető, falba süllyeszthető, függeszthető vagy egyéb speciális profilok. A felületre szerelhető profilok is számos típusban léteznek: van általános “U” alakú, standard, magas falú, keskeny, sarokba rögzíthető, “L” alakú keskenyebb vagy szélesebb verziók, de a kifejezetten üvegtáblákhoz illő típus is könnyen beszerezhető.

A LED profilok felhasználhatósága

A LED profilok amellett, hogy védelmet nyújtanak, még dekorációs szerepet is betölthetnek. A különféle formák, színek a világítási variációkkal való játékot is megkönnyítik. Mindezt a műanyag takaróprofilokkal is kiegészítheted, amelyek az opál vagy tejfehér árnyalatukkal homogénebbé tehetik a LED szalag megjelenését.

A LED szalag és LED profil felhasználásának csak a képzeleted szab határt, hiszen nagyon egyedi tud lenni egy lépcsővilágítás vagy egy egyedileg létrehozott lámpatest.

Használj te is LED profilt, növeld a LED szalagjaid élettartamát, és élvezd azokat az előnyöket, amelyeket ez az innováció tesz lehetővé!

Termékkatalógusok