Ledlámpaház.hu Blogja

Az alumínium LED profil haszna

2024
Szűrés törlése
2024.01.17 08:16
Az alumínium LED profil haszna

Az alumínium LED profil beszerzése alapvető feladat akkor, amikor LED szalagot szeretnél elhelyezni. Ennek ellenére mégis sokan döntenek úgy, hogy enélkül ragasztják fel a felületre a szalagokat, aztán nem győznek bosszankodni, ha az idő előtt hullámosodni kezd, leválik vagy tönkremegy. Te ne kövesd el ezt a hibát, ne az alapanyagokkal takarékoskodj, hiszen az később megbosszulja magát.

A LED szalagokhoz alumínium LED profil kell

A LED szalag, bármennyire is kompakt eszköznek látszik, védelemre szorul. A hátoldalon lévő ragasztócsík ugyanis csak akkor tapad egy adott felületre, ha az tökéletesen zsír- és pormentes. Ez gyakran a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem valósul meg, főként a szennyeződéseknek kitett kényes helyeken (konyhapult, lépcső).

Elég egy zsíros ujjlenyomat, néhány láthatatlan porszem - azaz “rés a pajzson” -, és a tökéletes tapadás csak illúzió marad. A LED szalag kisvártatva önálló életre kel és leesik. Viszont, ha előrelátó módon azt egy általános U alakú alumínium LED profilba helyzed el és feded a hozzávaló búrával, ez nem történhet meg.

Alumínium LED profil, biztos megoldás neked is

A LED szalag nagyon sokoldalúan felhasználható az otthonod minden pontján, de csak akkor lesz hosszú élettartamú, ha védelmet kap. Erre találták ki a sokféle kivitelben kapható alumínium LED profilokat, amelyek egyrészt óvják a szalag épségét, másrészt sokkal esztétikusabb külalakot biztosítanak neki.

Fontos ismerned, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy megőrizd a LED szalag épségét.

Az alumínium LED profil előnyei a következők:

  • Stabil ragasztási felületet biztosít a LED szalag számára.
  • Gondoskodik arról, hogy a fény abba az irányba vetüljön, ahova kell.
  • Homogénné teszi a fényt annak függvényében, hogy víztiszta, matt vagy opál fedelet helyezel el a profilba.
  • Elvezeti a szalag által termelt hőt, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az minél hosszabb ideig zavartalanul működhessen.
  • Megóvja a LED szalagot a külső hatásoktól, szennyeződésektől, zsírtól, portól, nedvességtől. Sőt, bizonyos mértékig még az ütések ellen is védelmet nyújthat.
  • Esztétikusabbá teszi a szalag megjelenését.

Mire figyelj az alumínium LED profil felszerelése során?

Az alumínium LED profilok lehetnek függeszthetők, felületre szerelhetők, falba süllyeszthetők vagy más speciális típusúak. Amikor az alumínium LED profil felhelyezésére kerül a sor, ügyelni kell arra, hogy az egyenes felületre legyen elhelyezve. Ugyancsak fontos az is, hogy pontosan legyen kialakítva a süllyeszthető profiloknak is a helye. A profil ragasztási szélességének legalább akkorának kell lennie, mint a LED szalag szélessége.

A LED szalagokat a praktikus és könnyen kezelhető szerkezetnek és kialakításnak köszönhetően könnyen fel tudod ragasztani az alumínium profilba. Egyszerűen csak le kell venned a szalag hátoldalán található védőfóliát, majd a szalagot óvatosan rá kell simítani az alumínium profil felületére.

Az alumínium LED profilok megvásárlásakor fontos tényező a gazdaságosság, azaz, hogy a lehető legkevesebb toldási pontot kelljen kialakítanod. Napjainkban már a színek terén is nagyobb a mozgástér, hiszen nemcsak a szürke profilok léteznek, hanem elérhetőek a fekete, a bronz vagy a fehér profilok is.

Ha te is szeretnél alumínium LED profil segítségével gondoskodni a LED szalagok hosszú élettartamáról, akkor ne habozz sokáig. Választékunkban te is megtalálod azokat a profilokat, amelyek megfelelnek az igényeidnek. Ha további kérdéseid merülnének fel, akkor keresd munkatársainkat, akik szívesen segítenek mindenben.

Termékkatalógusok