Ledlámpaház.hu Blogja

Amikor a LED lámpa mennyezeti típusára esik a választásod

2024
Szűrés törlése
2024.01.10 09:18
Amikor a LED lámpa mennyezeti típusára esik a választásod

A LED lámpa mennyezeti típusa ma már csaknem minden lakás világítási rendszerének a szerves részét képezi. Népszerűsége töretlen, felhasználhatósága sokoldalú, esztétikuma kiváló. A széles termékkínálatnak köszönhetően te is könnyen rátalálhatsz arra a darabra, amely a te lakásod fényét is emeli majd.

Az ideális LED lámpa mennyezeti változata

Amikor egy LED lámpa mennyezeti típusát választod ki, az a fő célod, hogy az minden elvárásodnak megfeleljen. Ha a klasszikus formákat szereted, akkor akár a kerek AIGOSTAR LED-es mennyezeti lámpa is szóba jöhet alternatívaként. Ez a beépített LED-et tartalmazó lámpa meleg fehér színhőmérséklettel rendelkezik, azaz nyugtató, pihentető a hatása.

A LED mennyezeti lámpa kiválasztásánál érdemes megvizsgálni annak a szobának a belmagasságát is, ahova az adott lámpát szánod. Fontos meghatároznod a helyiség funkcióját is, hiszen tevékenységfüggő az is, hogy a fénynek milyen erejűnek kell lennie, hova kell eljutnia. Más fényviszonyokat teremt ugyanis az a lámpa, amit a mennyezetbe süllyesztettek, mást, amit a plafonból kiemeltek és egészen mást, ami többkarú típus.

Miért éppen a LED fényforrásokat válaszd mennyezeti világításhoz?

Napjainkban a mennyezeti lámpa kiválasztásánál nagyon sok lehetőséged adódik arra, hogy az otthonod stílusához legjobban illőt szerezd be. A színek, a formák, az alapanyagok változatossága talán még zavarba is ejt, de ne aggódj, rá fogsz találni a legszimpatikusabb darabra. A lámpák gyártói egyöntetűleg arra törekednek, hogy figyelembe vegyék a vásárlók kívánságait, elvárásait.

A LED-es lámpák számtalan előnnyel rendelkeznek, amelyeket te sem hagyhatsz figyelmen kívül. Pláne most, amikor az energiaárak elszabadultak, jelent óriási segítséget az energiatakarékosságuk. Évente 80 százalékkal kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos izzók, ezzel tetemes összeget takarítanak meg a számodra. A LED technológia további előnyei:

  • Nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek, nem kell őket havonta cserélgetni.
  • Költséghatékonyak - a beszerzésükbe fektetett pénz gyorsan megtérül, már pár hónap alatt visszakapod az árukat.
  • Nem igényelnek különleges bánásmódot, karbantartást - maximum a szokásos portörlést kell néha-néha elvégezni. Valószínűleg ezt egyébként is megtennéd bizonyos időközönként.
  • Nem tartalmaznak sem mérgező, sem környezetszennyező anyagot - így nem kell attól tartani, hogy megbetegítenek.
  • Azonnal teljes fénnyel világítnak a felkapcsolásuk után, nem kell bemelegedniük.
  • Egyes típusaik dimmelhetőek - azaz a fényerejük változtatható. Így csak egy távirányító vagy mobil applikáció kell ahhoz, hogy az általános fényekből hangulatvilágítás legyen.
  • Ellenállnak a mechanikai hatásoknak és jól tűrik a le- és felkapcsolást.
  • Nem villódznak, és nem okoznak fejfájást sem.

A színhőmérséklet terén is széles mozgástérrel fogsz rendelkezni

A LED innováció előnye, hogy a színhőmérséklet tekintetében is van választási lehetőséged. Ennek eredményeképpen a fény könnyen integrálható az adott helyiség jellegzetességeinek megfelelően. A dolgozószobába, fürdőszobába, valamint a konyhába a hideg fehér, kissé kékes színárnyalatot érdemes választani, mivel segíti a koncentrációt.

A hálószobába és a nappaliba viszont már a meleg fehér, sárgás színárnyalat való, mert pihentető a hatása. A semleges helyszíneken, mint amilyen az előszoba vagy a terasz, a természetes fényű izzókat is alkalmazhatod.

Válassz te is LED mennyezeti lámpát! Ha elbizonytalanodnál és kérdéseid lennének, tedd fel őket bátran,  szakembereink segítenek.

Termékkatalógusok