Ledlámpaház.hu Blogja

A T8 LED fénycső jellemzői

2024
Szűrés törlése
2024.02.12 08:29
A T8 LED fénycső jellemzői

A T8 LED fénycső olyan világítástechnikai eszköz, amely kiváló alternatívája lehet a már meglévő neon fénycsöveknek, amennyiben lecserélni szeretnéd azokat. Mivel többféle méretben, hosszúságban kaphatók, ezért nem lesz nehéz a számodra legmegfelelőbb változatát kiválasztani.

Az energiafogyasztás csökkentésének az egyik lehetséges módját jelenti, hatásfoka kiemelkedő, élettartama akár 30000 üzemóra is lehet. Ha egy kicsit számolsz, kiderül, hogy ez nagyon sok idő, hiszen napi 8 órás időtartammal kalkulálva több mint 10 évet jelent. Ki ne szeretné, ha ennyi ideig zavartalanul működne valami?

A T8 LED fénycső alkalmazási területei

A T8 LED fénycső kiválóan illeszkedik a régi típusú neoncsövek armatúrájába, így könnyen beköthető. Nagyszerűen alkalmazható bármelyik, az otthonodban található szobában, de különböző termekben, irodákban, garázsokban, folyosókon, konyhában is megállja a helyét. Lényegében minden olyan helyen érdemes bevetni a tudását, ahol ki szeretnéd küszöbölni a klasszikusnak mondható neon vibráló fényét, és nagy fényerőre van szükség.

A T8 LED fénycső kapható 60-120 vagy 150 centiméteres méretben. Színhőmérséklete is többféle: lehet meleg fehér (2700-3000 Kelvin), napfényfehér (4000-4500 Kelvin), hideg fehér (6000 Kelvin és afölött). Munkahelyre a legoptimálisabb a napfényfehér vagy a hideg fehér, mert bizonyítottan növeli az éberséget, ezáltal sokkal produktívabbá válhatsz. Ilyen napfényfehér T8 LED fénycső az NEDES LED fénycső is, aminek a fényereje 2520 Lm, szórásszöge 170°, várható élettartama 25 000 üzemóra. Előnye, hogy dimmelhető.

A T8 LED fénycső előnyei

A T8 LED fénycső használatának számos olyan előnye van, ami miatt érdemes megfontolni a használatát:

  • Nem vibrál, villódzik vagy búg, mint a neon fénycső - így a hosszas használata sem okoz fizikai panaszokat, rossz közérzetet, fejfájást, hányingert
  • Energiatakarékosabb és lényegesen strapabíróbb, mint a hagyományos neon - a LED fénycső energiafogyasztása alig a fele annak. Ez a mai energiaárak mellett nem elhanyagolható jellemző. A megtakarított pénzt más, hasznos dolgokra fordíthatod (akár LED izzók vásárlására is, hogy még sokkal többet spórolhass)
  • Az első meghibásodásig akár 20-30 ezer órát is tud világítani - gondolj bele: 8-10 év anélkül, hogy cserélni kellene
  • Évekig nem igényel karbantartást - ez sem mellékes előny.
  • Költséghatékony - a fentiekből adódik, hiszen hosszú időn át tökéletesen működik és rengeteg energiát takarít meg
  • Ellentétben a neon fénycsővel jól bírja a kapcsolgatást - nem kell folyton másokat figyelmeztetni a túl gyakori le- és felkapcsolgatás miatt
  • Környezettudatos megoldás, mert nem terheli a környezetet túl gyakran azzal, hogy ki kell cserélni
  • Elérhető mind a 3 színhőmérsékletben
  • Opál búrája homogén fényt biztosít
  • Kevesebb alkatrészből áll, és közvetlenül a 230V-os hálózatra köthető

Látható: napjaink LED fénycsöve sokkal többet nyújt, mint az elődje. Mielőtt azonban kiválasztanád a számodra legszimpatikusabbat, vedd figyelembe, hogy hova keresed azt. A vizes helyiségekkel (fürdőszoba, konyha) mindig légy nagyon óvatos - hiszen ezeken a helyeken komolyan kell venni a magas IP védettséget.

T8 LED fénycsövet a lakásba! Ne hagyd ki Te sem!

Az otthonod többi helyiségében azonban szabad a pálya, hiszen már nem kell ügyelj a megfelelő vízvédelmi kategóriára. Elhelyezheted az étkezőben az asztal fölé vagy a dolgozószobában a mennyezetre. A nappalid megjelenését is fokozhatod vele.

Válassz te is T8 LED fénycsövet, ha pedig bizonytalan vagy, tedd fel kérdéseidet elérhetőségünk egyikén, mi szívesen segítünk.

Termékkatalógusok