Ledlámpaház.hu Blogja

Amikor a ledes munkalámpa nélkülözhetetlen

2024
Szűrés törlése
2024.02.21 08:30
Amikor a ledes munkalámpa nélkülözhetetlen

A ledes munkalámpa nélkülözhetetlen, nem ok nélkül állítjuk ezt, hiszen számos olyan munkakör van, ahol sötétben vagy nem megfelelő látási viszonyok között kell dolgozni. Ilyenkor tehet remek szolgálatot a ledes munkalámpa, amit egyszerűen és kényelmesen lehet használni.

A ledes munkalámpa kiválasztása

A ledes munkalámpa kiválasztása elsőre nagyon egyszerűnek tűnhet, de ha jobban a mélyére nézünk a feladatnak, már időt kell szakítanunk néhány elvárás átgondolására. A kínálat széles körű, sokféle típus létezik, így alaposan mérlegelni kell a döntésünket.

Például nagyon jó választásnak bizonyulhat a NEDES LED tölthető kézilámpa akkor, ha az ellátandó feladatokhoz csak az egyik kezünkre van szükség. A beépített LED-ekkel rendelkező, 5W+3W teljesítményű, 350 lm fényerejű, IP65 védettségű, természetes fehér (4000-4500K) színhőmérsékletű munkalámpa még arra is képes, hogy pirosan villogjon. 350 métert képes bevilágítani, ami mondjuk egy biztonsági őr számára hasznos lehet.

Milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a ledes munkalámpát?

Ahogy azt már fentebb említettük, nagyon sokféle munkalámpa van a piacon, de a kínálati halmazból sok esetben csak akkor tudunk optimálisan kijelölni egy-egy terméket, ha bizonyos szempontokat figyelembe veszünk. Nézzük, mik ezek!

  • Fontos a ledes munkalámpa színhőmérséklete – a legjobb az az eset, amikor természetes fénynél lehet dolgozni, de erre nincs mindig lehetőség. Kifejezetten igaz ez akkor, amikor ősztől kezdve már délután 5 órakor besötétedik, és kizárólag lámpa mellett van lehetőségünk a munkavégzésre. A megfelelő ledes munkalámpa kiválasztásakor azért lényeges szempont a színhőmérséklet, mert amíg a melegebb hatású sárga fény a pihenést, relaxálást támogatja, addig a kékes színű fény pozitívan hat, ha koncentrálni szeretnénk. Ezért a LED munkalámpa fénye világos, remek választás egy íróasztal vagy egy munkaállomás megvilágításához.
  • Kardinális kérdés az is, hogy pontosan hova fog kerülni a lámpa? Ez fogja eldönteni ugyanis azt, hogy mi lesz a jó választás: az álló, a fali, az asztali vagy a mennyezetre függeszthető típus. Az a cél, hogy a létrehozott fény bevilágítsa a munkaterület egészét és ne kerüljön leárnyékolásra, mert a LED munkalámpa csak ebben az esetben tudja ellátni a szerepét. Célszerű azokat a típusokat előnyben részesíteni, amiket az igényeink szerint be tudunk állítani. Azt is át kell gondolni, hogy a lámpa mobilis vagy fix legyen.

Miért lényeges a munkalámpa használata, és mik az előnyei?

Ahhoz, hogy a tevékenységeinket pontosan és biztonságosan végezhessük, a megfelelő fényviszonyok megteremtése alapvető. Természetes elvárás, hogy lássuk azt, amit csinálunk, ha pedig balesetveszéllyel járó munkát végzünk, ez kifejezetten lényeges feltétel.

A munkalámpa előnyeit mindenképpen érdemes kihasználni:

  • A munkalámpa a hagyományos lámpánál sokkal erőteljesebb fényt garantál. Ez nem véletlen, mert pontosan az a cél, hogy a lehető legjobban megvilágítsa az adott munkaterületet.
  • A LED technológia minden kedvező tulajdonságával rendelkezik. Energiatakarékos, úgy biztosít hosszú órákon keresztül fényt, hogy nem kell azért aggódni, hogy mennyi lesz a fogyasztása.
  • Megkönnyíti a használatát, hogy nagyon hosszú élettartammal rendelkezik, amely idő alatt problémamentesen működik.
  • Olyan kiegészítőkkel van ellátva, amik lehetővé teszik, hogy ne kelljen kézzel tartani, így nem zavar vagy akadályoz a munkavégzésben.

Használj te is ledes munkalámpát, ha pedig kérdéseid lennének ezen termékekkel kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeink egyikén!

Termékkatalógusok