Ledlámpaház.hu Blogja

Az optimális kocsibeálló világítás ismérvei

2024
Szűrés törlése
2024.03.06 13:32
Az optimális kocsibeálló világítás ismérvei

A kültéri világítás és ezzel együtt a kocsibeálló világítás optimális kiépítése éppen olyan fontos, mint a belső terek fényforrásainak a megválasztása. Ez érthető, hiszen sötétedés után igencsak nehézkes lenne közlekedni annak ellenére is, hogy az autó fényszórói bevilágítják a területet. Igen ám, de még nagyobb szükség lesz a fényekre, ha kiszállunk az autóból és a csomagtartó felé vesszük az irányt.

A kocsibeálló világítás megtervezése lényeges momentum

A kocsibeálló világítás megtervezése elengedhetetlen feladat, legalábbis akkor, ha optimális fényekkel szeretnénk megvalósítani a jó látási viszonyokat. Kiváló megoldást jelenthet például nálunk, a LEDLámpaház.hu-nál kapható KAJA ANICA kültéri lámpa, ami IP44-es védettséggel rendelkezik és króm színével elegáns megjelenést garantál.

A kocsibeállónál is vannak olyan területek, ahol funkció szempontjából erősebb világítás szükséges, mint ahogy bizonyos területeken elegendő a normál világítás is. Érdemes mindig számba venni, hogy a megvilágítani kívánt részek milyen adottságokkal rendelkeznek, milyen célt szolgál majd a megvilágításuk. Például az autóból való kiszállás után, amikor lekapcsolod a gépjármű fényeit, bizony jól jön az erősebb világítás.

Fontos az összhang

A kültéri világítás esetében is lényeges, hogy a lámpatestek összhangban legyen egymással, és energiatakarékossági szempontból is maximálisan megfeleljenek korunk elvárásainak. Így a LED kültéri lámpák a kocsibeállónál is alkalmazhatóak, sokféleségüknek köszönhetően nem lesz nehéz a legmegfelelőbbet kiválasztani.

A kiválasztás során csak arra kell ügyelni, hogy ezen világítástechnikai eszközök jól illeszkedjenek a családi ház stílusához, a már alkalmazott lámpákhoz. Természetesen léteznek olyan lámpák, amelyek ebből a szempontból univerzálisnak számítanak - jól passzolnak a klasszikus, a modern stílushoz egyaránt.

Milyen az ideális kocsibeálló világítás? Azonnal eláruljuk!

Ahhoz, hogy sötétedés után a kaputól a garázsig biztonságos legyen a közlekedés, olyan kültéri lámpák telepítésére lesz szükség, amelyek javítják a tájékozódást. Ehhez azonban megfelelően kell elhelyezni őket, ellenkező esetben nem érhetjük el velük a célt.

  • Feltétel, hogy a kültéri lámpák az adott teret megfelelően világítsák meg, de a fénypont a vezető szemmagassága alatt legyen. Miért? Azért, hogy ne kápráztasson, hanem pont oda világítson, ahol az út és a kocsibeálló van.
  • Az sem mellékes, hogy ezek a lámpák jól bírják az időjárás viszontagságait - a napsütést, a meleget, a szelet. Minél strapabíróbbak, annál kevesebb bosszúságot okoz a karbantartásuk.
  • Arra a kérdésre, hogy miért éppen LED-et válasszunk a kocsibeálló megvilágítására, egyszerű a válasz: azért, mert ez a legoptimálisabb megoldás. Az előnyei verhetetlenek: energiatakarékos, költséghatékony, hosszú élettartamú (50000 üzemóra), azonnal teljes fénnyel világít, számos formában beszerezhető.

Milyen lámpák alkalmasak a kültéri kocsibeálló világításához?

A kocsibeálló világításának kialakításához nagyon népszerűek a talajba süllyeszthető lámpák, ezek betonba, kavicságyba vagy a talajba is beépíthetőek. A kocsibeálló szegélyén alkalmazhatunk állólámpákat, szükség szerint alacsonyabb és magasabb kivitelben. Tervezésekor ne feledkezzünk meg a mozgásérzékelős lámpákról, illetve a napelemes lámpákról sem, hiszen gazdaságos megoldásnak számítanak.

További kérdéseid lennének? Akkor keress bennünket elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Termékkatalógusok