Ledlámpaház.hu Blogja

Munkalámpa – a hasznos segítő

2024
Szűrés törlése
2024.03.13 08:33
Munkalámpa – a hasznos segítő

Speciális változatnak számít a LED lámpák kínálatában a LED munkalámpa, ami arra lett kifejlesztve, hogy a munkát végzőknek még sötétebb körülmények között is kiváló látási viszonyokat biztosítson. A LED innovációról és az ilyen technológiával készült lámpatestekről és munkalámpákról sok jót lehetne mesélni. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb jellemző, hogy nagyon sokféle kivitelben beszerezhetők.

Munkalámpa – kedvező adottságaival segíti a munkát

Nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik a Nedes LED tölthető kézi munkalámpa, ezek a következők:

  • Teljesítménye 5W+3W
  • Fényereje 350 lm
  • IP védettsége IP65
  • Színhőmérséklete természetes fehér (4000-4500K)
  • Mérete 203 x 158 x 113 mm

Az energiaellátásáról egy Li-Ion 4000mA akkumulátor gondoskodik. Felfogatható reflektorként, de használható kézi lámpaként is. Fényforrása 5W CREE XPG + 3W COB fehér + 3 COB piros fényforrás. Az általa biztosított világítási távolság 350 méter.

A munkalámpa hasznossága

A munkalámpa hasznossága vitathatatlan, hiszen bármilyen feladatról is van szó, nagyon fontos, hogy a munkavégzés alkalmával kellő mennyiségű fény álljon rendelkezésre a helyszínen. Sok esetben viszont nincs elég természetes fény – például azért, mert a munkát este vagy éjszaka kell elvégezni, vagy egy zárt, ablak nélküli helyen kell dolgozni. Ilyenkor tehet remek szolgálatot egy kényelmesen használható LED-es munkalámpa.

A kínálatunkban szerencsére többféle változatban is megtalálhatóak ezen munkalámpák, lámpatestek, reflektorok vagy az egyenes és a hajlított fényhidak. Az, hogy ezek közül melyik bizonyul optimális választásnak, több tényező függvénye. Függhet az alkalmazás helyszínétől, illetve akár az elvégzendő munka jellegétől is.

Fontos, hogy mindig olyan fényforrások mellett tedd le a voksod, amelyek hosszú távon is jó megoldást garantálnak a világítástechnika megfelelő kialakítására. A LED munkalámpa nagy előnye, hogy mobilis és a kellő szögbe állítható, emiatt éppen oda tudunk világítani, ahová szeretnénk.

A munkalámpa előnyei

  • A munkalámpa valamennyi olyan előnnyel bír, ami a LED-es lámpákat is jellemzi: energiatakarékosság, hosszú élettartam, költséghatékonyság, megbízhatóság, azonnali teljes fényerő.
  • Beszerezhetőek belőle kisebb és nagyobb teljesítményű változatok is, így bármekkora alapterületet is szeretnél bevilágítani a munkavégzéshez, könnyen találhatsz rá megoldást.
  • Erőteljesebb fényt biztosít. Ez nem véletlen, hiszen pontosan az a cél, hogy a munkaterületet jól megvilágítsa.
  • Olyan kiegészítők vannak rajta (akasztó, kitámasztó, mágneses tartó), amik lehetővé teszik, hogy ne kelljen kézzel fogni, így nem akadályozza a munkavégzést.
  • Jól viseli a mechanikai hatásokat.

A megfelelő fényviszonyok megteremtése alapvető elvárás ahhoz, hogy a tevékenységeidet a lehető legjobb körülmények között tudd végezni. Ha aprólékos vagy balesetveszéllyel járó munkát végzel, akkor ez még hatványozottabban igaz. Nem célszerű spórolni ezzel, mert a következmények sokkal fájdalmasabbak és költségesebbek lehetnek, mint a munkalámpa beszerzése.

Az alapszabály könnyen betartható: bármilyen munkafolyamatot is kell elvégezned, elsőként mindig a megfelelő környezetet kell biztosítani. A rendezett, tiszta, optimálisan megvilágított környezetben lényegesen hatékonyabb dolgozni. A kellő fény elengedhetetlen a pontos munkavégzéshez, ami a nehezen hozzáférhető helyeken a LED-es munkalámpák vagy szerelőlámpák használatával biztosítható.

További részleteket szeretnél megtudni a munkalámpákról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Termékkatalógusok