Univerzális tápegységek

Webáruházunk ezen kategóriájában azokat az univerzális tápegységeket találhatod meg, amelyre a mindennapok során neked is szükséged lehet. Ma már természetes, hogy mindenkinek van okostelefonja, laptopja, számítógépe, tabletje. Nap mint nap hasznos segítőtársak, munkaeszközök, a kapcsolattartás alfái és omegái. Nehéz lenne a dolgunk nélkülük - még elképzelni is borzasztó lenne, ha teljesen le kellene mondanunk róluk.

De erről szerencsére nincs szó. Viszont a működtetésükhöz nélkülözhetetlenek azok a tápegységek, amelyeket ebben a kategóriában megtalálsz. Nézz szét te is, inspirálódj!

Tovább

Univerzális tápegységek - de mi az a tápegység?

Az elektromos készülékeink eltérő áramerősséggel és feszültséggel működnek, ezért szükség lehet tápegység használatára, mert ezek segítségével problémamentesen lehet használni a berendezéseket. A tápegységek olyan kiegészítő eszközök, amelyek a bemenő feszültségeket az elektromos eszközök által igényelt mértékű kimeneti feszültséggé alakítják át. 

A tápegység fogja a megfelelő szintre transzformálni a hálózatból érkező feszültséget, kiszűrni belőle a váltakozó jelet, és állandó értéken tartani a kimeneti feszültséget és az áramot.

Univerzális tápegység – a mindennapi élet fontos alkatrésze

A tápegységek nagyon fontos részeit képzik a modern eszközeinknek. Mivel nap mint nap használjuk őket, fel sem mérjük a jelentőségüket, pedig az egyik legfontosabb alkatrészről van szó. Tápegységgel működnek a számítógépek, tabletek és a mobiltelefon töltőkészüléke is. Nélküle ezek az eszközök egyszerűen tönkremennének, megsülnének az áramtól.

A tápegységek jellemzői

A tápegységeket leginkább a teljesítményük határozza meg a kimeneti és a bemeneti feszültség mellett. Emellett még számtalan paraméterrel is rendelkeznek: méret, szerelhetőség, a csatlakozó típusa is lényeges. Meghatározhatóak úgy is, hogy zárt vagy nyitott házba helyezhetőek-e, mennyire lehet őket beépíteni, illetve univerzálisak-e?

A tápegységek típusai

Háromféle tápegységet különböztetünk meg:

  • Kapacitív tápegység - ez nem rendelkezik saját transzformátorral, emiatt egyáltalán nem képes nagy teljesítményű áram átfuttatására. Csak olyan mértékű áram kezelését garantálja, mint amilyen egy LED szalag működtetéséhez elegendő.
  • AC/DC tápegységek - ezek már átalakítóval és transzformátorral is rendelkeznek egyben, emiatt a legtöbb nagy energiaigényű használati eszköz kezelésére is alkalmasak. Ilyenek a laptopok, tabletek, mobiltelefonok.
  • Kapcsolóüzemű tápegységek - az ilyen tápok elsősorban gazdasági okokból használatosak, mert segítenek az energiamegtakarításban. Főként LED paneleknél, személyi számítógépeknél és kompakt fénycsöveknél találkozhatsz velük.

Válaszd te is a világ legkisebb univerzális tápegységét!

Webáruházunk kínálatában megtalálhatod a világ legkisebb univerzális adapterét, az Innergie mCube Pro-t. Sokrétű felhasználási lehetőségei és esztétikus kialakítása egy olyan praktikus eszközzé teszik, amit neked is használni kell. Miért? Egyedülállóan egyesíti az adapter és a hálózati töltő funkciókat. Azaz töltőként és tápegységként is alkalmazható.

Szinte bárhol töltheted vele az eszközeidet, mivel az RTCA légiközlekedési tanúsítványa is jóváhagyja a használatát, így biztonságosan használható a repülőgépeken is. A beépített 5V 1A-es USB töltőjével tölthető a laptop mellett egyidejűleg a telefon vagy tablet is.

Az univerzális tápegység védelemmel rendelkezik a túlterhelés, a túláram, a túlfeszültség, a túlmelegedés és rövidzárlat ellen.

Vásárolj te is univerzalis tápegységet!

Tovább
Termékkatalógusok