VEZETÉKEK ÉS VEZETÉK ÖSSZEKÖTŐK

Vezetékek és vezeték-összekötők találhatóak webáruházunk ezen kategóriájában. Mondanunk sem kell, hogy a hatékony munkához ezek az eszközök nélkülözhetetlenek, így beszerzésük kötelező feladat neked is. Akár szakember készíti el, akár te magad veszed kézbe a LED szalagok felszerelését, ezekre mindenképpen szükséged lesz.

A LED szalagokkal a te otthonod is még színesebbé, még hangulatosabbá tehető. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek ezek a világítástechnikai eszközök, hiszen egy-egy fárasztó nap után nincs is jobb, mint a LED szalag kellemes fényénél relaxálni.

Tovább

Vezetékek és vezeték-összekötők: hogy minden jól működhessen

A vezetékek és vezeték-összekötők olyan kiegészítő eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy a LED szalagokat ellássák elektromossággal. A LED szalag bekötése nem nehéz, ha előre felkészülsz a folyamatra. A munkához a következőkre szükséged lesz: 

 • Csavarhúzóra, ami jellemzően csillagfejű, mert a tápegység sorkapcsokhoz ez a legalkalmasabb
 • A felület zsírtalanítására alkalmas oldószerre, mosószerre, valamint a szárazra törléshez papírra vagy nedvszívó ruhára
 • Forrasztásmentes toldóelemekre
 • Csatlakozókra, kábelekre, azaz LED szalag szerelési anyagokra
 • Blankoló fogóra vagy egy éles késre a kábelek blankolásához
 • Szigetelőszalagra a kábelek lezárásához

A LED szalag bekötéséhez számítások is szükségesek 

Ahhoz, hogy a vezetékeket és vezeték-összekötőket az optimális mennyiségben tudd beszerezni - azaz pont elég legyen és ne maradjon ki semmi - tervezni kell. Ki kell számolnod, hogy az elképzelésed szerinti rendszer kiépítéséhez miből, mennyire van szükséged. Elsőként el kell döntened, hogy milyen fényerőt vársz el a világítástól:

 • Kifejezetten fővilágításhoz válassz SMD 2835, 5630 és 5730 típusú LED szalagot
 • Kiegészítő és fővilágítási célra az SMD 5050 chipes változatok lesznek jók
 • Dekorációs világítás elkészítéséhez az SMD 3528 és 3014 chipekkel szerelt szalagok lesznek az ideálisak

El kell döntened, hogy várhatóan napi hány órát világítasz a LED szalaggal az adott helyiségben, mert a tápellátás módját ez fogja meghatározni. Létezik az ipari, az adapter és a vízálló LED szalag tápegység.

Ezután következhet a LED szalag bekötése és a vezérlés kiválasztása és annak eldöntése, hogy szeretnél-e RGB, esetleg RGB-W, vagyis színváltós rendszert? Ha monokróm LED szalagod van, akkor az dimmelhető legyen-e. Ugyanis az RGB vagy RGB-W LED szalagos rendszer esetében szükséged lesz egy RGB vezérlőre, ami a színváltást és a távirányíthatóságot biztosítja számodra. 

Mit érdemes tudnod a LED szalag bekötéséről?

Vannak olyan alapvető ismeretek a LED szalagok, vezetékek és vezeték-összekötők használatával kapcsolatban, amit neked is érdemes tudni:

 • Minden LED szalag a kijelölt pontokon 3 LED távolságonként, vagyis 5, néha 2,5 centiméterenként vágható 
 • "+" és "-" jelölések jelzik a polaritást
 • Az 5050-es és 5630-as típusoknál 5 méter felett új betáplálási ágra van szükség
 • Tekercsen bekapcsolni tilos, maximum 1-2 másodpercre a szín ellenőrzése miatt

Hogyan válassz vezetéket vagy vezeték-összekötőt a webáruházunkból?

Webáruházunk vezetékei és vezeték-összekötői között te is garantáltan megtalálod azokat, amelyekre a LED szalagok bekötéséhez szükséged lehet. A gyorsabb elérés érdekében megadhatsz olyan szűrőfeltételeket, mint a csatlakozások száma, a kapcsok száma, a névleges feszültség, a névleges áram. 

Találhatsz nálunk RGB kábeleket, RGBW kábeleket, 4 polusú vezeték összekötőket, univerzális karos vezeték összekötőket, különböző méretekben, színekben. Műanyag szigetelt rézvezetéket, hajlékony rézvezetéket.

Válassz te is közülük szükség szerint!

Tovább
Termékkatalógusok