VILLANYSZERELÉSI SEGÉD ANYAGOK

Webáruházunk ezen kategóriájában a villanyszerelési segédanyagokat találod meg, amelyekre neked is szükséged lehet. Amikor az otthonod világítási rendszerének a kiépítéséről van szó, természetes, hogy szakemberre bízod annak kivitelezését. Viszont a későbbiekben nem feltétlenül kell a kisebb villanyszerelési munkákhoz is idegeneket alkalmaznod.

Ha kellően motivált vagy, és némi ismerettel rendelkezel ezen a téren, bátran belekezdhetsz a feladatba. Minden megtanulható, minden elsajátítható, az eszközöket pedig könnyen beszerezheted. Akár tőlünk is. Nézz szét nálunk!

Tovább

A villanyszerelési segédanyagok nélkülözhetetlenek a villanyszereléshez

Azok bizony. Hiszen mire mennél a LED lámpákkal, ha nem tudnád őket a hálózathoz csatlakoztatni? Ha nem lennének csatlakozók, dugaljak, vezetékösszekötők, kábelkötegelők? Igen: jól gondolod - semmire, maximum levélnehezéknek vagy dísztárgynak lennének jók.

A webáruházunkban kapható kiegészítők segítségével azonban a villanyszerelés hatékonyan, gyorsan és könnyen megoldhatóvá válik. Természetesen a biztonsági előírások maximális betartására neked is ügyelni kell. Ennek érdekében mindenképpen érdemes előzőleg egy pontos tervet készítened, ami leírja a munkafolyamat lépéseit.

Gyakorlati tanácsok az otthoni villanyszereléshez

Vannak olyan gyakorlati tanácsok, amelyeket a munkálatok során neked is érdemes megfogadni. Ezek egyaránt vonatkoznak az előkészületekre, a vezetékek kiválasztására, a villanyszerelési segédanyagok beszerzésére és sok másra. Lássuk, mik ezek!

 Az előkészületek fontossága

Sokan hajlamosak alábecsülni az előkészületek fontosságát, gondolván, hogy úgyis minden azonnal beszerezhető. Nos, ez nem így van. Eleve már azon áll vagy bukik a siker, hogy egy teljesen új építésű ház elektromos hálózatáról vagy egy már meglévő hálózat felújításáról van szó. Más szerkezeti elemek kellenek az egyikhez és mások a másikhoz.

Azt is el kell döntened, hogy milyen világítótestet vagy testeket akarsz beszerelni, van-e köztük nagyobb teljesítményű. Milyen a falak, a mennyezet szerkezete, mi a helyzet a földeléssel? Ki kell választanod a vezetékek típusát, a hozzájuk kapcsolódó villanyszerelési segédanyagokat, kötegelőket.

Legyen világos, hogy hol és miként lesz világos

Az egyes világítótestek nemcsak fényt szolgáltatnak majd, hanem szerves részét képezik az otthonod enteriőrjének. Fubkcionálisak, praktikusak és esztétikusak is egyben. Már ha jól választod ki őket. Egy rosszul megtervezett és kivitelezett világítási rendszer elronthatja a lakás összképét, és csak bosszúságot okoz, ami senkinek sem jó.

Nem jó, mert nem akkor és ott van fény, amikor és ahol kell. Zavaró tud lenni, ha épp ott nem jók a fényviszonyok, ahol a legjobban látni kellene, ahogy az sem, ha a túláradó fényözön zavar a pihenésben. Ezért már a tervezésnél tudni kell, hogy az adott helyiségben milyen tevékenységeket kívánsz végezni.

Mire figyelj a villanyszerelés során?

  • Kövesd a beszerelési útmutató tanácsait
  • Áramtalanítsd a rendszert
  • Használj fázisceruzát (indikátor csavarhúzó, érintés nélküli feszültségvizsgáló)
  • A víz és a nedvesség az ellenséged
  • Vedd komolyan az érintésvédelmi előírásokat

Hogyan válassz villanyszerelési segédanyagot webáruházunkból?

A kategóriában megtalálható termékek között megtalálhatod a következőket:

  • GU 10 foglalat
  • IP65 3 pólusú vezetékösszekötő
  • MR16 foglalat
  • 230V-os fehér Aigostar lengő csatlakozó és aljzat
  • Kábelkötegelők többféle méretben

Válaszd ki azt, amire szükséged van, majd rendeld meg annak érdekében, hogy az otthoni villanyszerelés során minden flottul menjen!

Tovább
Termékkatalógusok