Ledlámpaház.hu Blogja

LED profil alumíniumból? Tudj meg többet a termék jellegzetességeiről!

2021
Szűrés törlése
2021.05.28 09:55
LED profil alumíniumból? Tudj meg többet a termék jellegzetességeiről!

A LED szalag azonban mit sem ér megfelelő védelem nélkül. Ekkor jönnek képbe a változatos kivitelben kapható LED alumínium profilok, amelyek mindamellett, hogy óvják a szalag épségét, esztétikusabb külalakot is biztosítanak számára, amelynek köszönhetően könnyen a lakás dísze lesz.

A LED világítási eszközök elterjedésével egyre nagyobb szerepet kapnak a LED szalagok is (alumínium LED profilba helyezve), hiszen kifejezetten sokoldalúan és kreatívan felhasználhatók a lakás minden pontján. Csupán a fantázia szabhat határt annak, hogy hova és hogyan helyezed, valamint hogy a hasznosságot vagy az esztétikát tartod-e leginkább szem előtt.

Mi kell ahhoz, hogy megőrizd a LED szalag biztonságát?

A LED profilok egyik célja, hogy egy olyan ragasztási felületet biztosítsanak, amelynek köszönhetően hatékonyan tartják a szalagot, így stabilan a helyén marad, valamint a fénye abba az irányba fog vetülni, ahol valóban szükség van rá. A LED szalagok sokkal strapabíróbbak abban az eseteben, ha LED alumínium profilok védik azt.

Még a legnagyobb gyártók által megalkotott szalagok esetében is szükség van a védelemre, mint a Colors LED szalag esetében is.

Profil segítségével nem csak a belső, de a külső hatásoktól egyaránt meg lehet óvni. Belső hatások alatt értem azt, hogy a profilok segítségével megelőzhető a szalag túlmelegedése, azaz a LED csík nem fogja megsütni magát, sokkal hatékonyabb lesz a hőleadása és ezzel hosszabb az élettartama is.

Mindemellett a profil védi a külső hatásoktól is, mint a por, a kosz, a zsíros szennyeződések vagy esetleges ütések ellen is. Hiszen számos olyan színtér létezik, ahol ezen hatások nap mint nap érhetik a szalagot, mint például a konyhában a pult megvilágítása gyanánt használt szalag esetében.

A LED alumínium profilok jellegzetességei

Felhelyezésnél azonban a LED alumínium profil esetében is figyelni kell a felület megfelelően legyen kialakítva, hogy a lehető legeredményesebbeb tudjuk felhelyezni a profilt. Fontos pédául, hogy egyenes legyen a felület, vagy a süllyeszthető profiloknak a helye pontosan legyen kivágva.

Manapság már számos LED alumínium profil közül válogathatsz a piacon, amelyekbe tetszőleges típusú LED szalagot építhetsz be. Azonban arra figyelmet kell fordítanod, hogy a profil ragasztási szélessége legalább akkora legyen, mint a LED szalag szélessége. Legtöbb esetben a LED alumínium profilok hatékony felületvédelemmel rendelkeznek, amelynek köszönhetően nem színeződnek el, és a fizikai behatásoktól is védve vannak, mint az ütések vagy karcolások.

Az natúr vagy eloxált felület hatásaként a LED profil legtöbb esetben matt szürke vagy ezüst színnel rendelkezik, amely univerzális, így szinte mindenhol beleillik a környezetbe elegáns kivitelének köszönhetően. 

Manapság azonban már beszerezhető a fehér, a bronz vagy akár a fekete kivitel is.

A LED alumínium profilok kivitel tekintetében lehetnek felületre szerelhetők, függeszthetők, falba süllyeszthetők vagy speciális típusúak egyaránt, amelynek köszönhetően biztosan megtalálod a számodra legideálisabb változatot.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a választékunkban szereplő LED alumínium profilok felhasználásáról, akkor keresd fel munkatársainkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre. Professzionális tapasztalatuknak és szakmai hozzáértésüknek köszönhetően garantáltan segítségedre lesznek!

Termékkatalógusok