Napelem védelmi rendszer

A napelem rendszer védelme alatt magát a napelemet védjük, felhasználva a megtermelt energia "szállítására" szolgáló "stringeket" illetve a fizikai elmozdítás esetén magát a paneleket.
"Stringek" általi védelem előnye, hogy közvetlenül a napelemektől kapott információt tudjuk feldolgozni. Ennél közelebb nem kerülhetünk a napelem rendszerhez, így ez a leggyorsabb módja, hogy információt kapjunk.

Fejlesztéseink során két szempontot tartottunk szem előtt:

  • értesítést kapjunk rongálás-lopás esetén, éjjel és nappal is, a nap 24 órájában

értesítést kapjunk, amennyiben a napelemek valamilyen okból kifolyólag nem termelnek áramot

Solar Sentry

A Solar Sentry-nek köszönhetően értesítést kaphatunk lopás vagy áramköri szakadás/rövidzár esetén, nappal és éjszaka egyaránt. Figyeli a stringeken keresztül érkező feszültséget, így jelezni tudja, ha az áramkör megfelelő, viszont a napelemektől nem érkezik feszültség.
Telepítése egyszerű és gyors, mert az MC4-es gyorscsatlakozókkal tudjuk a napelemkörbe illeszteni. A kimeneteken keresztül (5 féle) értesítést kapunk a rendszer működéséről és a napelemkörök riasztásáról. 

Solar Fiber
Optikai szálon keresztül figyeli, hogy a felfűzött napelemek biztonságban vannak-e. Megtörésre és szakadásra is jelez. A napelemeken átfűzött üvegszállal egy hurkot alakítunk ki, ezáltal védi a napelemeket a fizikai mozdítás ellen. A napelemek telepítési helyétől függően különböző egyszerűen és gyorsan telepíthető rögzítő szemeket ajánlunk.

Tovább
Termékkatalógusok