RGB SZALAG CSOMAG

Az RGB szalag csomagok csoportját azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy nálunk, a LEDLámpaház.hu weboldalán megkönnyítsük számodra a vásárlást. A korszerű LED technológia népszerűsége nem véletlen, hiszen számtalan előnye van.

A LED szalagok professzionális megoldást jelenthetnek a te otthonodban is: energiatakarékosak, hosszú élettartammal rendelkeznek, nem igényelnek bonyolult karbantartást. Az RGB szalag csomagokkal több legyet is üthetsz egy csapásra, hiszen nem neked kell egyenként összeválogatnod a terméket. Gyere és nézd meg, mi minden van a csomagjainkban!

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Az RGB szalag csomagjaink olyan egymással kompatibilis eszközökből állnak, amelyek felszerelve rendszerré állnak össze. Kaphatóak távirányítós és wifis változatban is. Mi van a csomagokban? Lássuk!

RGB LED szalag csomag

A LED szalag egy nyomtatott áramkörrel rendelkező nyáklap, amelynek a felületén chipeket helyeztek el. Az RGB LED szalag a csomagjainkban 5 és 10 méteres hosszúságban kapható. Egyaránt alkalmazhatod kiegészítő vagy önálló világításként is, legyen szó az otthonod bármely helyiségéről. Praktikus, energiatakarékos, az élettartama akár 50.000 óra is lehet. Tudod ez milyen sok? Ha naponta 8 órát világítasz vele, akkor is 17 évig lesz a szolgálatodra. 

Előnyük, hogy bármilyen felületre könnyen felszerelhetőek. Hogy mit jelent a nevükben a titokzatos RGB? Nincs semmi titok: az RGB azoknak az árnyalatoknak a rövidítése, amelyekből majd a színeket fogja kikeverni, Red (piros), Green (zöld), Blue (kék).

A tápegység

A LED szalagok működtetéséhez megfelelő tápegységre van szükséged. Mivel a LED szalagok különböző feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, ennek megfelelően kell kiválasztani a tápegységet is. A szalagok általában 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek, ezért 12V vagy 24V LED tápegység fog kelleni az üzemeltetésükhöz. Ajánlott a tápegységet némileg túlméretezni (20%-kal), mert csak így lesz képes biztosítani a folyamatos, egyenletes működést.

A tápegységek működését befolyásolja az üzemidő is, mivel kritikus pontot jelent a hűtésük. Ha olyan megvilágítást szeretnél, ami 12-24 órát folyamatosan üzemel, akkor ajánlott ipari kivitelű tápegységet választanod. Az RGB szalag csomagjaink esetén neked ezzel nem kell foglalkoznod, mert pontosan azt a tápegységet fogják tartalmazni, ami az adott LED szalaghoz kell.

Itt szeretnénk megemlíteni az IP védelem fontosságát is, főként, ha a LED szalagokat olyan helyen szeretnéd használni, ahol nedvesség érheti. Ilyenkor mindenképpen IP védett LED szalagot keress, mert a sima chipek nem bírják a nedvességet. Az RGB szalag csomagjainkban megtalálható tápegységek szabadlevegős hűtésűek, IP67-es védelemmel vannak ellátva, emiatt kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatóak. Megfelelnek a nemzetközi világítástechnikai szabványoknak, ráadásul rendelkeznek rövidzárlat és túltöltés elleni védelemmel is.

RGB vezérlők

A LED szalagok fényerejét, színhőmérsékletét, színét szín- és programvezérlő egységekkel változtathatod meg. Ez történhet egy okostelefon segítségével Wi-Fi-s csatlakozással vagy távirányítóval. A távirányító lehet infra vagy rádiófrekvenciás. A vezérlők alkalmat adnak a színek keverésére, sajátos hangulat megteremtésére.

Az RGB színkeverés lényege, hogy a LED chipbe integrált három eltérő színű LED (piros-zöld-kék) fényerejének külön-külön beállítása révén több mint 16 millió szín kikeverésére van lehetőség. 

Bízunk abban, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, az RGB szalag csomagjaink iránt. Kérlek tisztelj meg bennünket a bizalmaddal, és válassz ajánlataink közül!

Tovább
Termékkatalógusok