LED SZALAGOK

A LED világítóeszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban, hiszen rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek nem mondhatók el hagyományos és halogén társaikról. Szerencsére egyre többen felismerik a LED világítás hasznos és hatékony voltát és cserélik le régebbi izzóikat, valamint váltanak valami újdonságra, mint az egyre közismertebb LED szalagra.

A LED szalagok felhasználása kifejezetten sokoldalú, hiszen kialakításuknak köszönhetően bárhol felhasználhatók, szinte csak a képzelet szab határt.

Tovább

A LED világítóeszközök számos előnnyel rendelkeznek. Mindamellett, hogy működésük energiatakarékos, sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek, így nem szükséges gyakran cserélgetned azokat. Ennek a tulajdonságának hála pedig nem kell feleslegesen költened sem, így nem csak környezetedre lehetsz tekintettel energiatakarékos volta miatt, hanem pénztárcádra is.

A LED világításnak nincs szüksége bemelegedési időre ahhoz, hogy teljes fényével világítson, valamint nem villog, így nem rongálja a szemet sem, és nem okoz fejfájást. Nem melegszik fel annyira, mint a hagyományos izzó, és számos színhőmérséklet közül válogathatsz, így garantáltan megtalálhatod a számodra legideálisabbat.

Miért válassz a LED szalagok közül?

A LED szalagok, vagy ismertebb néven LED csíkok az elmúlt években igen közkedvelt LED fényforrásnak számítanak, hiszen sokoldalúan és kreatívan felhasználhatók a lakás minden területén. Sőt mi több, üzlethelyiségek is egyszerűen és mutatósan dekorálhatók segítségükkel. Hangulatvilágításként és dekorációs világításként elsőrangúak, azonban fővilágításként is használhatók. 

Kifejezetten hasznosak lehetnek a konyhapult megvilágításánál, a lépcsők vagy álmennyezetek kiemelésénél vagy a kirakat kivilágításánál egyaránt. Számos LED szalag létezik a piacon, így válogathatsz a kültéri vagy beltéri darabok közül, megvásárolhatod a különböző színhőmérséklettel rendelkező szalagokat, legyen RGB, RGBW vagy CCT színváltós LED csík. Mindemellett különböző chip típussal és chip számmal, mérettel és teljesítménnyel veheted meg a számodra legideálisabb LED szalagot.

A LED vezérlők hasznossága

A LED szalagokhoz kifejezetten hasznosak lehetnek a LED vezérlők, amelyek segítségével könnyen válthatsz a színek és a programok között. A vezérlő távirányító kellemes tapintással rendelkezik, valamint letisztult kialakítással, amelynek köszönhetően kezelése a végtelenségig egyszerű. A távvezérlő segítségével előre beállított színeket, valamint egyedi programokat lehet választani. 

Továbbá lehetőség van a fényerő szabályozására is. Egyedi rádiófrekvenciával rendelkezik, így más vezérlővel is kompatibilis. Nem csak gombos, de érzékelős távvezérlőt is választhatsz, amely még letisztultabb előbbi társához képest, és ennek az egyszerűségnek köszönhetően szintén könnyen kezelhető.

LED modulok szerepe

A LED modulok leginkább háttérvilágításra lettek kifejlesztve, így a könnyebb szerelhetőség érdekében a modulokat elektromos teljesítményük alapján darabszámú láncba kötik. Sok esetben műgyantával kiöntött műanyag házban vagy esetenként fémházban helyezték el a chipeket, amelynek köszönhetően behatolás elleni védelmet kaptak. Végül így jöttek létre a stabil és megbízható világítóegységek.

Mindemellett számos tartozékot vásárolhatsz a LED szalaghoz, amelyek megkönnyíthetik a felszerelését, beüzemelését vagy formázhatóságát egyaránt.

Tovább
Termékkatalógusok