Címezhető Kijáratmutató

A vészvilágítási rendszer szükségessége és szerepe vitathatatlan. Feladata az, hogy az összetevői egyrészt elegendő fényt biztosítsanak áramkimaradás esetén, így csökkentve a pánik kockázatát, másrészt láthatóvá tegyék az útvonalat és az akadályokat. Gondolj csak bele: mi történne egy tűz vagy földrengés esetén, ha nem lenne vészvilágítás és címezhető kijáratmutató?

Nem lenne, ami biztos viszonyítási alapot adva kezelje a pánikszerű menekülést – a szállodák, a bevásárlóközpontok, a kórházak, az irodák, a múzeumok területén pillanatok alatt eluralkodna a káosz. Az emberek egymás testi épségét nem kímélve menekülnének.

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

A címezhető kijáratmutató szerves része a rendszernek

A vészvilágítás - és a címezhető kijáratmutató - kulcsfontosságú eleme minden épület biztonsági rendszerének. A LED-es vészvilágító lámpák kínálata szerencsére elég széles ahhoz, hogy mindenki megtalálja a vállalkozása számára legmegfelelőbb eszközöket. Ezen termékek akkor is megvilágítást biztosítanak, amikor a normál fényforrások meghibásodnak. Kiemelik a kilépési útvonalakat, csökkentve ezzel a kitörni készülő pánikot a vészhelyzetekben.

Ma már a nagyobb épületek térszerkezete bonyolult és a több emeletes monstrumokban egyre több ember tartózkodik. Így tűz esetén - vagy bármilyen más vészhelyzet esetén - szó szerint életbevágóan fontos, hogy a menekülési útvonal nyilvánvaló és biztonságos legyen.

A biztonsági és kijáratmutató rendszerek jelentősége felbecsülhetetlen

A tartalékvilágítás/vészvilágítás létrehozása minden olyan létesítményben kötelező előírás, amely nyilvános épület, vagy ahol munkavállalók tartózkodnak.

A tartalékvilágításokat két csoportra szokták osztani: a szükségvilágításra és a biztonsági világításra. A biztonsági világítás még további csoportokra bontható:

  • A kijárati utak biztonsági világításra
  • A pánik elleni világításra
  • És a különösen veszélyes munkaterületek megvilágítására.

A biztonsági világítás olyan tartalékvilágítás, amit a helyiségek menekülési útvonalainak használhatósága érdekében hoznak létre. A feladata nem más, mint az, hogy a menekülési útvonal egy zsúfolt területről egyértelműen azonosítható és biztonságosan használható legyen.

A pánik elleni világítást azokon a nagy tömegforgalmú területeken alkalmazzák, ahol a váratlan áramkimaradás esetén pánik törne ki. Fontos, hogy a biztonsági jelzésnek jól láthatónak kell lennie a helyiség bármely pontjáról és meg kell mutatnia a menekülő személyek részére azokat az átjárókat és kijáratokat, amelyek az épület elhagyására alkalmasak. 

A vészkijáratjelzés és a menekülési útvonal megvilágítása két eltérő feladat

A vészvilágításnak számos típusa létezik az egyedi igényeknek és követelményeknek megfelelő kialakítással:

  • A karbantartott vészvilágítás normál és vészvilágításként funkcionál és folyamatosan égve marad (például színházakban, mozikban, ahol a hirtelen sötétség pánikot okozna)
  • A nem karbantartott vészvilágítás azonban csak abban az esetben aktiválódik, ha a fő tápegységként szolgáló eszköz meghibásodik. 
  • A tartós vészvilágítás ötvözi az előző kettőt.
  • Az önálló vészvilágítás minden alkatrészt tartalmaz a lámpatesten belül, az akkumulátort és a vezérlőegységet is. Könnyen telepíthető és karbantartható, népszerű választás számos épületben.

Hogyan válassz címezhető kijáratmutatót webáruházunk kínálatából?

Amennyiben jártál már webáruházunkban, akkor tudod: az oldalsávban található kereső segítségével konkrét paramétereket megadva szűkítheted a találatokat. Például bejelölheted a szerelés módját is. Válassz te is!

Tovább
Termékkatalógusok