LEDES VÉSZVILÁGÍTÓ LÁMPÁK

A vészvilágítási rendszer szükségessége és szerepe

Épületeink méretei megváltoztak, térszerkezetük bonyolult és egyre többen tartózkodnak bennük. Emiatt tűz esetén vagy más vészhelyzet miatt életbevágóan fontossá vált, hogy biztonságossá tegyük a a menekülést. A biztonsági és kijáratmutató rendszerek szerepe, és jelentősége ebben felbecsülhetetlen. Éppen ezért tartalékvilágítás / vészvilágítás létesítése az összes olyan létesítményben kötelező, amely nyilvános vagy ahol munkavállalók tartózkodnak.

A tartalékvilágításokat két csoportba tudjuk sorolni, szükségvilágításra és biztonsági világításra. A biztonsági világítás pedig az alábbi csoportokra bonthatók még:

  • kijárati utak biztonsági világítása
  • pánik elleni világítás
  • különösen veszélyes munkaterületek megvilágítása.

Biztonsági világítás: helységek menekülési útvonalainak használhatósága érdekében létesített tartalékvilágítás. Az a feladata, hogy egy zsúfolt területről a menekülési útvonal egyértelműen azonosítható és biztonságosan használható legyen.

Pánik elleni világítás: nagyon tömegforgalmú terek váratlan elsötétülésének esetén a pánik kitörésének megakadályozására, és a jelenlévők számára a megfelelő világítás biztosítására ahhoz, hogy olyan területre érjenek, ahonnan a menekülési útvonalon keresztül a helyszínt elhagyhatják.

A biztonsági jelzésnek a helység bármely pontjáról láthatónak kell lennie, és mutatnia kell a menekülő személyek részére az épület elhagyására alkalmas átjárókat és kijáratokat. Vészkijáratjelzés és a menekülési útvonal világítása két különböző feladat.

Tovább
Termékkatalógusok