ARMATÚRÁK

Az armatúra olyan lámpatest, amely önmagában nem világít, de el van látva a megfelelő foglalattal és kialakítással a T8 (G13) típusú LED fénycső egyszerű behelyezéséhez. Az armatúra merev általában beltéri kialakítású IP20 védettségű, azaz szabadonsugárzó, de kínálatunkban megtalálja az erősebb és burkolattal rendelkező akár fedett kültérre is szerelhető ipari por-és páramentes (tri-proof) IP67 védettségű LED fénycsövekhez kialakított lámpatesteket is. Az armatúrák lehetnek 1x vagy 2x szélességűek, azaz 1 csöves vagy 2 csöves, 60/120/150 cm-es hosszúságú lámpatestek.

LED-re előkészített lámpatestek kizárólag LED fénycsővel működtethetőek!

Webáruházunk ezen kategóriájában a LED armatúrák széles választékát találhatod meg. Hogy mi az az armatúra? Az armatúra lényegében egy olyan lámpatest, amely nem világít önmagában, de megfelelő foglalattal és kialakítással rendelkezik a T8 (G13) típusú LED fénycső behelyezéséhez. Az armatúra lehet beltéri kialakítású IP20 védettséggel rendelkező, de webáruházunk kínálatában beszerezheted a burkolattal rendelkező, erősebb változatokat is. 

Utóbbiak előnye, hogy ezeket az erősebb lámpatesteket fedett kültérre is felszerelheted, mert kifejezetten ipari por- és páramentes LED fénycsövekhez lettek kialakítva, azaz IP67 védettségűek.

Tovább

Fénycsövek és LED armatúrák

Ahogy azt már a bevezetőben taglaltuk, a LED armatúrák olyan lámpatestek, amelyekben LED fénycsövet tudsz elhelyezni. Az armatúrák között léteznek egycsöves vagy kétcsöves változatok, a hosszúságuk pedig 60 cm, 120 cm és 150 cm lehet. Lényeges tudnivaló, hogy a LED-re előkészített lámpatesteket mindenképpen csak LED fénycsővel működtetheted.

A fénycsöves lámpatestek a LED világítási eszközök olyan korszerű termékei, amellyel ideális fényviszonyokat tudsz teremteni akár ipari területeken is. Természetesen a használata akár az otthoni irodádban vagy műhelyedben is kivitelezhető annak minden előnyével együtt. 

Hogy miért lettek ezek az eszközök nagyon népszerűek? Nos, erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: a felhasználhatóságuk széles körű, az előnyeik kiemelkedőek, a működésük hatékony. Nézzük meg ezeket az előnyöket részletesebben!

Az armatúrák és fénycsövek előnyei

Az armatúráknak és a bennük elhelyezett LED fénycsöveknek számos előnye van a fenntebb felsorolt pozitívumokon kívül is:

 • Energiahatékonyak: kevesebb energiát használnak fel a hagyományos fénycsövekhez képest, így mérséklődik a villamosenergia-felhasználás.
 • Hosszú élettartamúak: 30-100 ezer üzemórát is kibírnak, ritkábban kell cserélni őket, nem terhelik a környezetet.
 • Kiváló fényminőséget garantálnak: egyenletes fényt biztosítanak, ami egyaránt ideális munkaterületeken vagy az otthoni világításban is.
 • Könnyű a telepítésük: az armatúra egyszerűen felszerelhető akár a mennyezetre, akár a falra, így gyorsan használatba vehetőek.
 • Kompakt a méretük: a 120 centiméteres kivitel kisebb helyekre is könnyen beilleszthető és elegendő fényt biztosít.
 • 3 színhőmérsékletben is elérhetőek: ezek a 2700K meleg fehér, a 4000K természetes fehér és a 6500K hideg fehér.
 • Az azonos fényerőt képesek leadni kisebb teljesítményen.
 • Közvetlenül a 230V-os hálózatra is ráköthetőek.
 • Egyes típusaik IP67 védettséggel rendelkeznek, amelyek egyaránt felszerelhetőek kültérre és beltérre, por- és páramentesek.
 • Egymással sorolhatók, emiatt nagyobb ipari csarnokok megvilágítására is kiválóak.
 • Letisztult, modern és egyszerű kivitelezésük miatt minden környezethez jól illeszkednek.
 • Nincs sem hőtermelésük, így hőveszteségük sem.
 • Nem igényelnek sok karbantartást.
 • A fényük nem káros a látásra, mert nem vibrál.

Miként válaszd ki webáruházunk kínálatából az ideális fénycsöves lámpatesteket és armatúrákat?

Nem lesz nehéz dolgod, hiszen bizonyos szűrőfeltételek megadása után listázódnak is a találatok. Beállíthatod a gyártót (Aigostar, HUNILUX, NEDES), azt, hogy a fényforrás beépített LED vagy cserélhető LED legyen. Kiválaszthatod a fénycső teljesítményét (15 watt - 300 watt), fényerejét (1 900 lm - 54 000 lm), IP védettségét (IP20, IP40, IP65, IP66, IP67), a foglalat típusát (1xT8 (G13), 2xT8 (G13)), színhőmérsékletét.

Válassz te is az armatúrák és fénycsövek közül!

Tovább
Termékkatalógusok