KIEGÉSZÍTŐK

Ebben a kategóriában a LED izzó kiegészítőket találhatod meg. Webáruházunk széles termékkinálatából tehát nemcsak a LED technológia vívmányait vásárolhatod meg, hanem az azok beszereléséhez, használatához nélkülözhetetlen kiegészítőket is. Ide tartoznak a különböző foglalatátalakítók és a kerámiafoglalatok is. Ezek segítségével te is élvezheted a LED fényforrások utánozhatatlan előnyeit: a hosszú élettartamot, az energiatakarékosságot, a költséghatékony, évekig tartó problémamentes működést.

Válassz te is a LED izzó kiegészítők közül szükség szerint, hogy minden a legoptimálisabban működhessen.

Tovább

A LED izzók népszerűsége robbanásszerű

A LED technológia sikeressége mindenhol utat tör magának. A nagyon hosszú, akár 50.000 üzemórás élettartam, az egyre alacsonyabbá váló energiafogyasztás, a bekerülési költségek mérséklődése a használatuk mellett szól. Ráadásul még a környezetvédelmi szempontok is közrejátszanak, ha mellettük teszed le a voksodat.

Mielőtt azonban az új izzókat megrendelnéd, tanácsos a kompatibilitás érdekében azok foglalatát is megvizsgálni.

Mire érdemes figyelned?

Elsőként vizsgáld meg, hogy az adott lámpatestbe mi “fér” bele, azaz milyen az izzó alakja: kis gömb, nagy gömb, gyertya? Szabad kezet kapsz akkor, amikor azt kell eldöntened, hogy tejüveggel, színes üveggel vagy áttetsző változatban rendeled meg az adott izzót.

Egy dologhoz azonban mindenképpen igazodnod kell az adott izzó kiválasztásánál - ez pedig a lámpa vagy lámpatest foglalata. 

Mi az a foglalat?

A válasz egyszerű: ez a lámpatest azon része, amelybe a fényforrást behelyezed (betekered). A hálózatból az áram ezen keresztül fog eljutni az izzóba. A foglalatokat szabványok alapján standardizálták, de még így is nagyon sokféle van belőlük. A fényforrás kiválasztásánál mindig érdemes ismerned a leggyakrabban használt foglalatokat.

A leggyakrabban használt foglalatok:

  • E27 - a legelterjedtebb, nagy méretű, becsavarozható (menetes) foglalat 27 milliméteres átmérővel.
  • E14 - szintén gyakran használt menetes foglalattípus, 14 mm átmérővel, "minyonnak" is nevezik (éjjeli lámpákban, UFO és dizájner lámpákban használják leggyakrabban)
  • GU10 - két szimmetrikus, egymástól 10 mm távolságra lévő 5 mm átmérőjű csatlakozóval rendelkezik, főként a spotlámpákban alkalmazzák
  • G9 - két lapos tüskét találhatunk egymástól 9 mm távolságra - modern, formatervezett világítótestek esetében használatos
  • T8 - régebbi típusú, nagy, 26 mm-es átmérőjű fénycsövek illeszkednek, amelyeket már hosszú évtizedek óta forgalmaznak és gyártanak

De mik azok a LED izzó kiegészítők?

Talán nem lesz meglepő, de a foglalatátalakító akkor jön jól, ha a lámpatestek különböző foglalataihoz nem találsz megfelelő foglalatú LED lámpát. Tipikus probléma, hogy a legjobb árú fényforrások GU10-es foglalattal kerülnek forgalomba, de a lámpatesteket jellemzően E27-es vagy E14-es foglalattal szerelik. De ne aggódj - ilyenkor lépnek be a képbe a LED izzó kiegészítők.

Ilyen és ehhez hasonló problémák leküzdésében lehetnek a segítségedre az úgynevezett foglalatátalakítók, amelyekkel rövid idő alatt meg lehet változtatni a lámpák foglalatait. Webáruházunk kínálatában megtalálható foglalatátalakítók:

  • Foglalatátalakító E27-E14
  • Foglalatátalakító E27-G9
  • Foglalatátalakító G9-E27

De vásárolhatsz nálunk E27 kerámiafoglalatot (230V) és E14 kerámiafoglalatot is (230V).

Bízunk abban, hogy a LED izzó kiegészítők között te is megtaláltad, amit kerestél, és megtisztelsz bennünket a megrendeléseddel! Nézz szét weboldalunk további kategóriáiban is!

Tovább
Termékkatalógusok