LED IZZÓK

A LED izzók egyre nagyobb népszerűsége tagadhatatlan, hiszen egyre többen döbbennek rá hasznosságukra és előnyös tulajdonságaira és döntenek hagyományos izzóik lecserélése mellett. Azonban még mindig nagy azoknak a tábora, akik nem ismerik a LED izzókat és kételkednek hatékony voltukban és hosszú élettartamukban egyaránt.

Így széles választékunk alapján kívánjuk bemutatni a LED világítóeszközök sokszínűségét és a modern világítástechnológiában elfoglalt elengedhetetlen szerepüket.

Tovább

A LED megnevezés egy angol mozaikszóból származik, Light Emitting Diode, amely magyarul annyit tesz, hogy fényt kibocsátó dióda. Az eleinte - Nick Holonyak és Jacques Pankove által kifejlesztett világító diódákat még nem voltak képesek világítási célzattal használni, azonban a legelső nagy fényerejű, kék színnel világító izzót 1994-ben mutatták be a nagyközönségnek. Ettől az évtől kezdve a LED népszerűségének növekedése töretlen, rajongótábora egyra nagyobb. Hiszen egyre többen ismerik fel sokoldalúságát és sokszínű felhasználhatóságát egyaránt. 

Miért cserélje le hagyományos izzóit LED izzóra?

A LED számos előnnyel rendelkezik a hagyományos vagy a halogén izzókkal szemben, amely rengeteget adhat hozzá az ember életéhez. A technológiai előnyök mellett környezeti előnyökkel is jár használata, így érdemes tüzetesebben megvizsgálni, hogy mégis mit adhat neked ez a világítási eszköz. Mivel kicsi a teljesítménye, így jelentős energiamegtakarítással jár használata. Az izzók strapabíróak és kevésbé sérülékenyek, így az élettartamuk is kifejezetten hosszú.

Mindennek tükrében elmondható, hogy sokkal kisebb összeget szükséges befektetned, hiszen sokkal kevesebbszer szükséges cserélned a LED izzókat. 

Nem érzékenyek a kapcsolgatásra és nincs szükségük bemelegedési időre sem. A felkapcsolást követően már teljes fénnyel világítanak. Fényük vibrálásmentes, így nem okoznak fej- vagy szemfájást, sokkal kellemesebb a fényük. Különböző fényhőmérsékletek közül válogathatsz, így kifejezetten sokoldalúak. Dönthetsz a hideg fehér, a meleg fehér vagy a természetes színárnyalatok mellett egyaránt. Kevésbé melegszenek fel, mint a hagyományos izzók.

A gyártás során nem használnak mérgező anyagokat, így a környezetet sem terhelik. Kis méretű fényforrások, így teljesen új alapot adnak a formatervezett designlámpák gyártásához egyaránt. Nem csak az izzók, de a LED szalagok is igen elterjedtek, hiszen kreatív felhasználásuknak csak a fantázia szabhat határt.

Milyen foglalatok közül válogathatsz?

A hagyományos fényforrásokkal is kompatibilisek, így nem szükséges lámpatestet cserélned, elegendő csupán a megfelelő foglalatra figyelmet fordítanod. A leggyakrabban használt foglalatok a menetes vagy Edison foglalatok, amelyekből létezik E27 vagy E14-es változat egyaránt. Ekkor az “E” az Edison foglalatot sejteti, míg a mögötte található számérték a milliméterben mért átmérőről ad többletinformációt. Az E27 egy nagyobb méretű foglalat, amelyen belül számos típus, forma, nagyság és teljesítmény közül válogathatsz.

Külön foglalat jellemző a spotizzókra, amelyek GU10 és MR16 kódra hallgatnak. Míg az előbbi egy bajonettzáras foglalat, ami két, egymástól 10 mm távolságra lévő csatlakozót foglal magába, addig az utóbbinál két tüske található a foglalat végén. Egyedi foglalatok is léteznek, mint a G4, a G9, amelyek kiegészítő vagy dekorációs világítás esetében népszerűek. Végül az R7S reflektorizzók is sok esetben hasznosak lehetnek.

Tovább
Termékkatalógusok