Termékek

A LED világítás egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban, hiszen számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelynek köszönhetően kiemelkedik hagyományos társa mellől. A LED termékek sokkal költséghatékonyabbak, hiszen mindamellett, hogy kifejezetten hosszú élettartammal rendelkeznek, vagyis nincs szükség a gyakori cserére, sokkal kevesebb energiát is fogyasztanak. Így nem csak pénztárcádnak, de környezetednek is jót tehetsz.

Manapság már számos LED termék közül válogathatsz, így sokoldalúságuknak köszönhetően a lakás minden területén hatékonyan és kreatívan felhasználhatod azokat.

Tovább

A modern LED izzók minden esetben helyettesíthetik a hagyományos és halogén izzókat egyaránt, így cseréjük rengeteg előnnyel járhat. Kisebb fogyasztás, hosszabb élettartam, nagyobb fényerő és sokoldalú felhasználhatóság, csak hogy a leglényegesebbet említsük. Továbbá nem érzékeny a kapcsolgatásra, nem melegszik fel annyira, mint a hagyományos izzó, és felkapcsolást követően teljes fényerővel világít. 

LED izzók tekintetében számos típus közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet teljesítmény, színhőmérséklet, forma és foglalat alapján. A hagyományos izzók cseréjére is alkalmas E27-es, E14-es foglalat mellett megtalálhatod a GU10, az MR16, valamint a kisebb G4, G9 és R7S típusokat egyaránt.

Foglalaton kívül az izzó jellege alapján is válogathatsz, és megvásárolhatod a design izzókat egyaránt, amelyek egyedi kialakításuknak és kinézetüknek köszönhetően garantáltan elnyerik tetszésedet. 

A LED szalagok népszerűsége

A LED izzók mellett egyre többen váltanak LED szalagokra, hiszen felhasználásuknak csak a fantázia szabhat határt. A LED szalag vagy másik nevén LED csík az elmúlt években robbant be a köztudatba és vált a legkedveltebb fényforrássá. Nem csak hangulatvilágításként és dekorációs fényként használható, de akár fővilágítás céljával is felszerelhető. Kifejezetten hasznos konyhapultok, lépcsők vagy egyéb, nehezen megközelíthető helyek fénybe borításához. 

Számos típus közül válogathatsz helyszín alapján, azaz lehet kültéri vagy beltéri a LED szalag. Egyes tulajdonságait is kiemelheted, mint a különböző színhőmérsékletét, és lehet RGB, RGBW vagy CCT színváltós egyaránt. Különböző hosszúság alapján, chip mennyiség és típus szerint, valamint teljesítménynek megfelelően is lehet választani. 

Vezérlőegység, profil és tápegység fontossága

A LED szalaghoz továbbá különböző kontrollerek vagy vezérlőegységek vásárolhatók, amelyeknek köszönhetően teljes mértékben ki lehet használni a szalagok tulajdonságait. Így állítható a fényerő vagy akár a szín is. 

A LED szalagok védelmére hivatottak a LED profilok, amelyek mindamellett, hogy esztétikailg is hozzájárulnak a LED szalag megjelenéséhez, megvédik a különböző külső hatásoktól, mint a por, a kosz és egyéb zsíros szennyeződések, amelyek megrövidíthetik élettartamát. A LED profilok továbbá megkímélik a szalagot a túlmelegedéstől, és segítségükkel sokkal könnyebben felerősíthető a kiválasztott felületre. Számos típust megismerhetsz, mint a felületre szerelhető, a függeszthető, a süllyeszthető vagy egyéb speciális profilokat egyaránt. 

Az ideális LED tápegység kiválasztása is nélkülözhetetlen, hiszen minden esetben illeszkednie kell a szalaghoz. A LED szalagok többsége 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működik így az üzembe helyezésük elképzelhetetlen a megfelelő feszültségű tápegység nélkül.

Tovább
Termékkatalógusok