LED SZALAGOK

<= A megfelelő led szalag könnyebb kiválasztásáshoz kérjük használja a szűrőt!

Kedvezmény

A LED népszerűsége töretlen napjainkban is, azonban ma már nem csak a LED izzók kerülnek gyakrabban a kosárba a hagyományos vagy halogén izzókkal szemben, hanem a LED szalagok is.

A LED szalag sokoldalúan felhasználható, így egyedi tulajdonságait kihasználva olyan helyek is megvilágíthatóvá válnak, amelyeket más eszközzel kivitelezhetetlen lenne. Így érdemes jobban is megismerkedni a LED szalaggal és jellegzetességeivel, garantáltan bele fogsz szeretni ebbe az egyszerű, de mégis nagyszerű világító eszközbe, amelyet a lakás minden pontján hatékonyan felhasználhatsz.


Tovább

Miért válassz LED világítástechnikai eszközt?

Örömünkre a LED egyre inkább a köztudatba került minden előnyös és pozitív tulajdonságával együtt. Nem csoda, hiszen a LED megoldás nem csak költséghatékony és hosszú életű voltáról híres, hanem környezetbarát kialakításáról egyaránt. Mivel kevésbé sérülékenyek a termékek, élettartamuk hosszabb, így nem igényel akkora befektetést megvásárlásuk, hiszen a hagyományos izzókkal szemben nem kell gyakran cserélgetni azokat. Mindemellett pedig a villanyszámlán is spórolhatsz energiatakarékos működésüknek köszönhetően. Mindenképpen nyersz, így minden szempontból pénztárcabarát megoldásnak számít a piacon.

A LED mindemellett nem villog, így nem okoz kellemetlen szem- vagy fejfájást. Felkapcsolást követően teljes erejével világít, azaz nincs szüksége bemelegedési időre. Sokkal jobb a hőleadása, amelynek köszönhetően tartóssága biztosított. Mindehhez pedig nem szükséges új lámpatestet vásárolnod, hiszen elegendő csak a foglalatra fókuszálni és a hagyományos izzóénak megfelelőt választani.

A LED szalag jellegzetességei

A LED szalag nem más, mint egy nyomtatott áramkörű nyáklap, amelynek felületén SMD LED-ek találhatók. A LED szalagok ma már számos kivitelben beszerezhetők, azonban a fontos tényezők, amelyek meghatározzák a szalag jellegzetességeit, az a nyáklap milyensége és a LED chipek száma, valamint típusa. A legnépszerűbb chipeknek számítanak a 2835, 3528 és 5050 kóddal rendelkező chipek, de további típusok közül is válogathatsz a piacon. Ez a számsor különböző egyedi tényezőket takar, ami többek között a chip méretében és felépítésében mutatkozik meg. Így meghatározza a választásodat a nyáklap szélessége, az egy méterre jutó chipek száma, a LED-ek színe, valamint a fényerőssége és végül a LED szalag IP-védelme. LED szalaggal feldobható a konyhapult megvilágítása, láthatóvá tehető a lépcsőfeljáró, vagy kiemelhető az álmennyezet. 

A LED szalag és kiegészítői

Azonban minden esetben gondoskodni kell a megfelelő védelméről, amelyért az úgynevezett LED alumínium profil a felelős. A profilnak köszönhetően a szalag védve lesz különböző külső és belső hatásoktól egyaránt. Külső hatás lehet a por, a kosz és egyéb zsíros szennyeződések, mindemellett pedig a kisebb-nagyobb ütődések. Továbbá belső hatás a szalagban keletkező hőmérséklet.

Segítségével a szalag nem süti meg magát, és sokkal hosszabb ideig ép marad. Számos profil közül válogathatsz, mint például a felfüggeszthető, a felületre szerelhető, a falba süllyeszthető vagy egyéb speciális profilok, amelyek segítségével a lakás különböző pontjain biztonságosan elhelyezheted a szalagokat. A LED szalag működéséhez továbbá szükséged lehet egy tápegységre, valamint vezérlőre, amelyet mind beszerezhetsz webshopunkban.

Tovább
Termékkatalógusok