telefonszámok
kapcsolat email cím
Ledlámpaház.hu Blogja

Led szalag profilban vagy anélkül? 5 indok, amiért érdemes led profilt használni!

2020.03.18 12:35
Led szalag profilban vagy anélkül? 5 indok, amiért érdemes led profilt használni!

Szükség van alumínium led profilra a led szalag felszereléséhez?

Az elmúlt évek óriási növekedést hoztak a led szalagok alumínium profiljainak népszerűségében, amelyek sok ember számára a modern világítási projektek alapjává váltak. A profilok divatja továbbra is folytatódik. Érdemes azonban megfontolni - ez csak a divat, vagy indokolt-e a profilok használata?

Led szalag profilban vagy anélkül?

A válaszunk: profilban! Nem kétséges, hogy hány előnye és változatos felhasználási lehetősége garantálja a led profil szükségességét. Az alábbiakban a legfontosabbakra összpontosítunk.
 
Led szalag led profilban     
 

1. Led szalag élettartam növelése

Az alumínium profil meghosszabbítja a led szalag élettartamát. Az alumínium garantálja a jobb hőelvezetést és ezáltal a szalag hűlését, amelynek köszönhetően hosszabb ideig működik. A nem led profilba, hanem közvetlenül egy másik felületre ragasztott led szalag nem tud megfelelően hűlni ezáltal sokkal rövidebb lesz az élettartama - ahogy mi szoktuk mondani, megsüti magát a szalag.
 
Led profilban hosszú élettartam

2. Hosszantartó rögzítés

Az alumínium led profilok használata biztosítja a led szalag jobb tapadását, amelynek köszönhetően nem válik el a felülettől és nem lesz hullámos. A profilok speciálisan előkészített helyeket tartalmaznak a led szalag ragasztásához, de fontos, hogy a felületet megfelelő módon elő kell készíteni: száraznak, simának és zsírtalanítottnak kell lennie.
 
Led profilba rögzítés     Led profilba rögzítés     

Led profilba rögzítés

3. Dekorációs lehetőségek

A led profilok rengeteg féle elhelyezési és dekorációs lehetőségeket kínálnak. A különböző formáknak és eltérő felépítésüknek köszönhetően lehetővé teszik a különböző világítási variációkkal való játékot, legyen az hangulat- vagy fővilágítás. Több féle típusú led profiloknak egy azonos típusú led szalaggal való használatakor teljesen különböző fényhatásokat érhetünk el - amit kiegészíthetünk még egyéb tartozékokkal, például a műanyag profil takarókkal, ami lehet átlátszó, opál vagy akár tejfehér is. Így még nagyobb mértékben tudjuk módosítani a led szalag fényét.

Amit led profillal létre tudunk hozni, azt nem tudjuk elérni, ha egyszerűen csak led szalaggal foglalkozunk. A folyamatosan bővülő profil kínálattal a legkülönfélébb világítások alkothatók meg. Lehetőség van falra szerelni, vagy falba süllyeszteni, elegáns bútorvilágítást vagy konyhapult világítást készíteni és nincs menőbb egy lépcsővilágításnál vagy egy egyedileg készített függesztett lámpatestnél. A led profilok függesztése egy modern és egyre gyakrabban használt megoldás, ami végtelen elrendezési lehetőséget teremt.

 
Led profil bútor világítás     Led profil konyhapult világítás     
 
Led profil függesztett világítás     Led profil lépcső világítás     

4. Led szalag védelme

A led profilok, a led szalag élettartamának növelése mellett egy alapvető, külső hatásoktól való védelmet is ad. Egy megfelelően használt led profil nagy mértékben védi a szalagot az ütődésektől, portól és akár még a párától is. Erre nagyon jó példa LUMINES TERRA profilunk, amit padlóba való süllyesztésre terveztek. Takaróprofillal együtt való használata a nedvességtől és a vízzel való érintkezéstől is védi a led szalagot (IP44 védettség). Ezáltal fürdőszobában való felhasználásra kifejezetten alkalmas.

Led profil védelem

5. Mert így mutat jól

Egy led szalag önállóan való felhasználása akár sokkal rosszabb hatást fejthet ki, mint ahogy elképzeltük. A szalagnak a védelme sem megfelelő és esztétikailag sem felel meg az elvárásoknak. Egy lépcsőre ragasztott led szalag rövid használat után tönkre megy a fizikai hatásoktól. Ha felragasztja a mennyezetre, akkor sem látja el megfelelően a funkcióját. Azon kívül, hogy könnyen elválik a felülettől, kikapcsolt állapotában jól látható a szalag, nincs megfelelően elrejtve, ami nem túl vonzó látvány. Használat közben pedig, mivel nem süllyesztve és egy takaróprofillal lefedve világít, külön külön is láthatóvá válnak a led chipek, míg mondjuk egy opál takaróval kellemesebb, homogén fényt kaphatunk.

Led profil design

Tehát - led szalag led profilban vagy anélkül? A cikk elolvasása után könnyebb válaszolni erre a kérdésre: alumínium profilokra a legtöbb esetben szükség van led szalag felszerelésekor. A led szalagok profilba való beépítéséből adódó számtalan előny azt mutatja, hogy szükséges a led profilok használata és népszerűsítése. Az alumínium profilok széles választéka és folyamatos fejlődése ígéretes jövőt ad a led szalag változatos felhasználási lehetőségeinek.

A profi kivitelezéshez tökéletes alapanyagra van szükség!
Válasszon LUMINES márkájú világszínvonalú alumínium profiljaink közül! Webáruházunkban közel 420 féle profil és több mint 700 kiegészítő található meg.