LED UTCAI VILÁGITÁS

Ebben a kategóriában a LED utcai világítás eszközeivel ismerkedhetsz meg közelebbről. Lehet, hogy ez most kissé furcsának tűnik itt - az otthoni világítástechnikai eszközök sorában, de érdemes elgondolkodni a használatuk előnyein.

Miért? Mert sikerrel alkalmazhatóak akár egy nagyobb kertben, udvarban vagy telephelyen is. Különösen fontos ez a mai környezettudatos törekvések korában. Mindannyiunknak ki kell(ene) vennünk a részünket abban, hogy az utókor számára megőrizzük a Föld erőforrásainak a jelentős részét. Gyere és nézz szét webáruházunk LED utcai világítás kategóriájában!

Tovább

Fényszennyezés: kutatásokkal igazolt eredmények

A fényszennyezés olyan mesterséges zavaró fény, ami káprázást, az égbolt mesterséges fénylését és káros élettani és környezeti hatásokat okoz. Leküzdésének legfontosabb eleme az, hogy a fényforrások ernyőzöttek legyenek, a szükségtelen irányba menő fényeket kiszűrjék.

A fényszennyezés vizsgálata során kiderült, hogy káros hatása van nemcsak a közlekedésre, hanem az egészségre és az ökológiai és tájvédelmi szempontokra nézve is. A nemzetközi szinten is elvégzett kutatások során bebizonyosodott, hogy olyan korszerű LED-es rendszereket célszerű alkalmazni, amelyek a hagyományos égőkkel szemben nemcsak beltéren jobbak, hanem kültéren is, például a közvilágítás megoldására.

Az új LED-es világítás hozzájárulhat az egészséges környezet kialakításához és a természet védelméhez egyaránt. A LED-es lámpatestek ha megfelelően tervezik és telepítik a világítást, akkor nagyon jól irányított fényt adnak, ráadásul az éjszakai fényáram-szabályozással elérhető, hogy a legkevésbé forgalmas időszakban még kevesebb legyen a fény intenzitása.

A LED utcai világítás előnyei

A kutatók felméréseket és összehasonlításokat végeztek, amelynek a végén megállapították, hogy miként lehetséges olyan kültéri LED-es világítást tervezni és kiépíteni, amellyel jelentősen csökkenthető a fényszennyezés. Emellett további előnyöket is találtak. A LED-es utcai világítás ugyanis:

 • Alacsonyabb üzemeltetési költségekkel jár, energiatakarékos
 • Költséghatékony
 • Kevesebb karbantartást igényel
 • Kis teljesítménye ellenére is erős a fénykibocsátása
 • Alkalmas terek, utcák, parkok, telephelyek, kertek megvilágítására
 • A világítástecnikai eszközök könnyen felszerelhetőek bármilyen felületre egy megfelelő konzol segítségével
 • Jól viselik az időjárás viszontagságait
 • Tiszta fényük nem rontja a szemet
 • Környezettudatos megoldást jelent egy túlterhelt világban
 • Nem terheli túl az áramellátó rendszert
 • Fényénél a tárgyak színei természetesebben látszódnak
 • Könnyebbé teszi a tárgyak és személyek azonosítását, jobban elkülönül a háttér és a tárgy közötti kontraszt

Az utcai LED világítás olyan ipari LED világításnak számít, amelynek az eszközeit a LEDLámpaház.hu termékei közt is megtalálhatod. Ezek a sokoldalúan felhasználható, egyszerű és letisztult kialakítású lámpák jól illeszkednek bármilyen környezetbe. Az adott teret jól be tudják világítani, köszönhetően a magas teljesítményüknek. 

Webáruházunk kínálata

Webáruházunk keresőjének a segítségével te is könnyen megtalálhatod a legoptimálisabb eszközt. Beállíthatod a teljesítményt 15 Watt-100 Watt közé, a fényerőt 2 025 lm-11 600 lm közé, választhatsz IP65 és IP66 védettségű termékek között. Még a színhőmérséklet megválasztása is módodban áll: hideg fehér (5000K) vagy meleg fehér esetleg a természetes fehér (4000K) áll a rendelkezésedre.

A LED utcai lámpák nemcsak a köztereken működhetnek hatékonyan, hanem akár a te udvarodban is felszerelhetőek. Válaszd te is ezt az energiatakarékos megoldást!

Tovább
Termékkatalógusok