MENNYEZETI LÁMPÁK

A LED világítási eszközök tárháza igen széles, így ma már könnyen beszerezheted a LED mennyezeti lámpákat, a fali vagy asztali, a függő vagy állólámpákat egyaránt, így egész otthonodat felszerelheted ezen energiatakarékos és strapabíró világítóeszközökkel.

A mennyezeti lámpák kiválasztása során vannak olyan tényezők, amelyeket érdemes figyelembe venned annak érdekében, hogy otthonod kialakítása szempontjából és a szoba funkcionalitásából adódóan a legideálisabbat válaszd. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik az a világítóeszköz, amire szükséged lehet!

Tovább

Az ideális mennyezeti lámpa

Mennyezeti lámpa választása esetében érdemes megvizsgálnod a szoba belmagasságát, a helyiség funkcióját, azaz hogy leginkább milyen tevékenységeket szoktál végezni benne, valamint a világítás szükségességét, hogy melyek azok a pontok, ahova több fényt szükséges juttatnod. Ennek fejében kiválaszthatod a mennyezetbe süllyesztett darabokat, a plafonból alig kiemelkedő vagy éppenséggel a többkarú típusokat egyaránt.

A világítóeszközök tekintetében mindenekelőtt érdemes kiválasztanod a legideálisabb márkát, amelybe képes vagy belefektetni a bizalmat. Ilyen népszerű és sokak által kedvelt márka az Aigostar, a KAJA, a LedLabs, a Loftlight vagy a NEDES. Fényforrás tekintetében sem mindegy, hogy mit választasz. 

Miért válaszd a LED fényforrásokat?

Manapság a LED-es lámpák kerültek leginkább előtérbe, amelyek kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek hagyományos vagy halogén társaikkal szemben. A LED sokkal hosszabb élettartammal rendelkezik, mivel sokkal jobban ellenáll a külső és belső hatásoknak egyaránt. Ugyan magasabb árkategóriába tartozik, mint a hagyományos fényforrások, de a befektetett összeg hamar megtérül, hiszen nem szükséges hetente, havonta, sőt még félévente sem cserélgetned. 

A LED fényforrások használata kifejezetten kényelmes, mivel nem kell várnod a bemelegedésre, egyből teljes fényerővel világítanak, valamint nem villognak. Így a hagyományos égőkkel szemben nem zavarják a szemet, valamint nem okoznak kellemetlen fejfájást sem. LED tekintetében különböző színhőmérsékletek közül is válogathatsz, így teljes mértékben illeszkedhet a fény a szoba jellegzetességeihez. Így a dolgozószobába vagy a konyhába választhatod a hideg fehér, kissé kékes színárnyalatot, amely fokozza a koncentrációt és fenntartja a figyelmet.

A hálószobába és a nappaliba kerülhet a meleg fehér, sárgásabb színárnyalat, amely pihentető. Végül pedig a semleges helyszíneken, mint az előszobában vagy a teraszon választhatod a természetes fényű izzókat. 

A LED mennyezeti lámpák

A LED mennyezeti lámpák nem csak cserélhető fényforrással rendelkezhetnek, hanem beépített LED-del egyaránt, így nem kell bajlódnod a cserével sem. Érdemes utánajárnod a teljesítménynek, a kiváltott teljesítménynek és a fényerőnek egyaránt, hiszen ezek a tényezők is meghatározzák a lámpák felhasználási területét. Amennyiben hagyományos izzóidat szeretnéd LED fényforrásokra cserélni, az sem probléma, csupán az aktuális foglalathoz szükséges igazítanod a LED izzókat. Így választhatod az E27-es, az E14-es vagy a spotlámpákba illő GU10-es izzókat egyaránt. 

A fényforrások száma is lényeges, hiszen ez alapján meghatározhatod a fény irányíthatóságát és erejét egyaránt. Amennyiben több fényforrással vagy ággal rendelkezik a mennyezeti lámpa, akkor a szoba minden sarkába eljut a fény. Nézz körül kínálatunkban, és találd meg a számodra ideális világítóeszközt!

Tovább
Termékkatalógusok