NAPELEMEK, CSATLAKOZÓK, KÁBELEK

Webáruházunk ezen kategóriájában napelemek, solar csatlakozók, kábelek találhatóak meg, amelyek közül te is könnyen kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet. A napelemes rendszerek felépítéséről és előnyeiről már egyre többet lehet olvasni és hallani, ami egyre népszerűbbé is teszi a használatukat.

Amennyiben te is a kiépítésüket/kiépíttetésüket tervezed, akkor jó, ha tudod, hogy a főbb alkotóelemek mellett egyéb eszközökre - csatlakozókra, kábelekre is szükséged lesz. Ezen kiegészítők minőségének kifogástalannak kell lennie ahhoz, hogy a napelemes rendszer működését pozitívan befolyásolják.

Tovább

Napelemek, solar csatlakozók, kábelek: mi az a napelem?

A napelemeknek két főbb típusa van: a vékony rétegű napelemek és a kristályos napelemek. A kristályos napelemek további két csoportra oszthatóak: a polikristályos és a monokristályos változatra. Világszerte a leggyakrabban használt napelem technológia a polikristályos napelem, amely olcsó és sokoldalúan felhasználható. 

A polikristályos napelemek alapanyaga a szilícium. A gyártás során a tisztított szilíciumot foszfor és bór atomokkal dúsítják, majd grafit, illetve kerámia formába öntik és felszeletelik, ón szalaggal forrasztják. A polikristályos napelemek könnyen felismerhetőek kékes-lila színük miatt. Hatásfokuk 13-18% között van, de előfordul 20% körüli hatásfok is. 

A solar rendszerek kiépítésekor érdemes figyelembe venni, hogy a polikristályos napelemek a szórt fényt jobban hasznosítják. Működési hőmérsékletük általában -40 és +85 Celsius-fok között van, élettartamuk kb. 30 év. 

A napelem rendszerek feltelepítéséhez solar csatlakozók, kábelek is kellenek

Ha napelem rendszert szeretnél, akkor a kivitelezésnek megvannak a maga jól megérdemelt logikus lépései:

 • Méresd fel a helyszínt.
 • Határozzátok meg a napelem helyét, tájolását, dőlésszögét - azt, hogy hova kerül (tető, föld).
 • Írjátok össze, mi kell hozzá - eszközök, alkatrészek, rögzítők, tartószerkezet, csatlakozók, kábelek.
 • Készíttess pontos árkalkulációt - a későbbi kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.
 • A kivitelező legyen megbízható, értsen ahhoz, amit csinál - a szakértelem itt különösen fontos.
 • Ügyelj arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagokból álljon a napelem rendszered - csak így garantálható a megtérülés.

A polikristályos napelem előnyei

A napelemek használata számos előnnyel jár:

 • Nem kell többé a villanyszámla miatt aggódnod - a nap energiája ingyenes és kimeríthetetlen.
 • Nem leszel az energiaáraknak kiszolgáltatva.
 • Óvod a környezetedet, csökkenteni tudod a CO2 kibocsátást.
 • Olyan helyeken is áramforrást jelenthet, ahol nincs kiépítve a villamos hálózat.
 • Nem zajos, nem káros, nem sugároz, nem szennyez.
 • Könnyen és gyorsan telepíthető.
 • Évtizedekig bírja, a karbantartása sem kerül sokba.

Miért fontos a napelemek, solar csatlakozók és kábelek minősége?

Mind a napelemeknél, mind az azok összeszereléséhez használt csatlakozóknál és kábeleknél lényeges a leinformálható eredettel rendelkező, megfelelő minőségű anyagok választása. Az olcsó, távol-keleti másolatok vagy az utángyártott elemek ugyanis nem garantálják a biztonságos működést. Sőt! Akár balesetveszélyesek is lehetnek, tüzet okozhatnak.

Webáruházunkban olyan 100%-ig kompatibilis csatlakozókat, UV-álló solar kábeleket találsz, amelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen tudjuk, hogy az alkatrészek minősége meghatározza az egész rendszer élettartamát. Solar csatlakozók, napelemek, kábelek széles választéka vár téged is, hogy élhess az energiatakarékosság ezen megoldásával. Válaszd te is a minőséget, válaszd te is a biztonságot!

Tovább
Termékkatalógusok