Vészmeghajtók

Ebben a kategóriában az általunk forgalmazott vészmeghajtókat találhatod meg. Ezek olyan eszközök, melyek akkor is biztosítják a vészvilágító lámpák működését, amikor éppen áramszünet van. Ennek főként akkor van jelentősége, amikor olyan helyeken lesz pillanatok alatt sötétség, ahol veszélyes munkagépekkel dolgoznak. Szintén nélkülözhetetlenek azokban az esetekben is, amikor tűz üt ki, és a menekülés során gyorsan meg kell találni a megfelelő útvonalat.

A vészmeghajtókban lévő energia garantálja a vészvilágítás további működését. Gyere és nézd meg, milyen opciók közül választhatsz.

Tovább

Amikor a sötétség az úr

Egyre nagyobb és bonyolultabb térszerkezetű épületekben élünk, dolgozunk, ami egyrészt a modern világ természetes része, másrészt veszélyeket is tartogat. Már egy sötétedés után bekövetkező áramszünet vagy egy kisebb tűzeset is hatalmas pánikot kelthet, ezért fontos, hogy a menekülési útvonalak mindig biztosítva legyenek. 

Mert mi történik vészhelyzet esetén? Mindenki érthető módon megijed, hiszen a tájékozódás hirtelen ellehetetlenedik, a kialakult stresszhelyzet miatt pedig a probléma tovább fokozódik. A pánik megjelenésével és nagyságával egyenes arányban megnő a balesetek száma. Az ilyen szituáció elkerülhető a megfelelő tartalékvilágítási rendszer beépítésével. 

Ennek köszönhetően ugyanis a tájékozódás nem fog gondot okozni, a kijárathoz vezető úton nem fogunk semmilyen akadályba ütközni, csökken a balesetveszély. A világítótáblák eligazítanak bennünket anélkül, hogy akár magunkban, akár másokban vagy a munkaeszközeinkben kárt tennénk.

Biztonságos és gyors megoldások

Ezeknek a biztonsági és kijáratmutató rendszereknek a jelentősége felbecsülhetetlen. Emiatt a tartalékvilágítás és vészvilágítás kialakítása minden olyan létesítményben kötelező, ahol munkavállalók tartózkodnak, vagy amely nyilvános épület.

A tartalékvilágításoknak két nagy csoportja van: a szükségvilágítás és a biztonsági világítás. A biztonsági világítás további csoportokra bontható: 

  • Kijárati utak biztonsági világítása
  • Pánik elleni világítás - feladatuk a nagyobb pánik kitörésének megakadályozása
  • Különösen veszélyes munkaterületek megvilágítása

A biztonsági világítás olyan tartalékvilágítás, amit a helyiség menekülési útvonalainak használhatósága érdekében létesítettek. Feladata, hogy egyértelműen azonosítható és biztonságosan használható módon egy zsúfolt területről a menekülési útvonalat biztosítsa. Ez lehet LED-es vészvilágító lámpa vagy kijáratmutató.

A biztonsági jelzések közös jellemzője, hogy a helyiség valamennyi pontjáról látható, és mutatja a menekülő személyek részére azokat az átjárókat és kijáratokat, amelyek az épület elhagyására alkalmasak. A menekülési útvonal világítása és a vészkijáratjelzés két eltérő feladat.

Vészmeghajtó - a vészvilágító LED-es lámpák lelke

A vészmeghajtók olyan eszközök, amelyek a vészvilágító LED-es lámpák tápellátását biztosítják áramszünet vagy az elektromos hálózat meghibásodása esetén. Webáruházunk kínálatában találhatsz:

  • Vészmeghajtót LED-es lámpatestekhez - ezek alkalmasak minden 3-40 watt teljesítményű LED-es lámpa működésének fenntartásához. A teljes feltöltési ideje 24 óra, a készenléti ideje 120 perc
  • GREENLUX LED-es vészvilágító lámpa akkumulátorral. A teljesítménye 5,6 W, az üzemideje akkumulátorról 180 perc, fényereje akkumulátorról 90 lm. 
  • Vészmeghajtót LED fénycsövekhez

A biztonság mindennél fontosabb, válassz te is vészvilágító lámpákat és hozzájuk illeszkedő vészmeghajtókat!

Tovább
Termékkatalógusok