DC 24V

Webáruházunk ezen kategóriájában a DC 24V tápegységek széles körű kínálatát találhatod meg. Ezen állandó feszültségű kapcsolóüzemű tápegységekben beépített kapcsoló található. Ez 110V/230V között állítható. Fontos, hogy a kapcsoló állását a tápegység beszerelése előtt mindenképpen ellenőrizd - sőt, amennyiben nem rendelkezel kellő ismerettel és tapasztalattal, akkor a szerelési munkálatokat bízd szakemberre.

Természetesen ettől függetlenül célszerű ismerned ezen termékek tulajdonságait, mert ez sokat segíthet a szükséges eszköz kiválasztásában.

Állandó feszültségű kapcsolóüzemű tápegységek.
Egyes termékeinkben beépített kapcsoló található, amely 110V/230V között kapcsolható. Kérem minden esetben ellenőrízze beszerelés előtt a kapcsoló állását.
Beszerelését bízza szakemberre!

 

Tovább

De mihez is kellenek a DC 24V tápegységek?

A DC 24V tápegységek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a LED szalagok működtethetőek legyenek. Ezen egyenfeszültség-generátoros LED tápegységek kellenek ahhoz, hogy a szalagokban található chipek fényt tudjanak kibocsájtani.

A LED szalagokat korábban csak dekorációs elemekként alkalmazták fényreklámokhoz vagy kirakatok díszítésére. De ma már az otthonainkban is ott vannak, és egyszerre több feladatot is elláthatnak. Funkcionálhatnak hangulatvilágításként, de fővilágításként is, hozzájárulhatnak a helyiség esztétikájához. De ehhez alap a tápegységek megléte.

A LED szalagok előnyei 

Egyre többen döntenek a LED szalagok és velük együtt a tápegységek használata mellett. Ez nem véletlen, hiszen sok-sok olyan előnyük van, ami miatt ilyen népszerűek. Nézzük gyorsan (és röviden), hogy mik ezek! A LED szalagok:

 • hangulatot teremtenek, pozitívan befolyásolják a közérzetedet.
 • olyan helyeket is kiemelnek a lakáson belül, amit eddig még más módon nem lehetett.
 • sokoldalúan felhasználhatóak, ötletes megoldásokat garantálnak.
 • könnyen fel tudod szerelni őket.
 • üzemeltetése egyszerű.
 • alacsony energiafelhasználással bírnak.
 • strapabíróak, jól ellenállnak a környezeti hatásoknak (az előírásszerű felszerelés - azaz a LED profil használata - mellett).

Persze mindehhez LED tápegységek is szükségeltetnek.

A LED tápegységek lehelnek életet a LED szalagokba 

A LED szalagok eltérő feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, ennélfogva a tápegységek kiválasztásakor ennek a tudatában kell kiválasztani az ideális kivitelt. A LED tápegységek olyan alkatrészek, amelyekre feltétlenül szükséged lesz ahhoz, hogy a LED szalagok működni tudjanak.

Lényeges, hogy a LED szalagok feszültségének illeszkednie kell a használni kívánt tápegységek feszültségéhez. A LED szalagok teljesítményét több tényező is befolyásolja, ilyen tényező a szalag hosszúsága, az, hogy egy méteren hány chip található. Az egyenfeszültségű LED tápegységek egyik csoportját a DC 24V tápegységek alkotják.

Hogyan válassz a DC 24V tápegységek közül?

Webáruházunkban számos DC 24V tápegységet találhatsz. Ezen termékek jellemzőit, ha van kedved hozzá, egyenként megnézheted, összehasonlíthatod, de a szűrőfeltételek megadásával konkrét típusokra is rákereshetsz. Lehetőséged van megadni a keresett tápegység:

 • IP védettségét (IP20,IP44, IP65, IP67)
 • működési feszültségét
 • teljesítményét (6 watt - 600 watt)
 • kimeneti áramát (0 amper - 25 amper)
 • burkolatát (fém vagy műanyag eltérő IP védettséggel)
 • garanciaidejét (2, 3 vagy 5 év)

A feltételek megadása után a találatok listázódni fognak, ezekből pedig könnyen ki tudod választani azt, amely neked megfelel. A termék “kosárba” helyezése után meg kell adnod az adataidat, és ezzel megrendelési folyamat elindul.

Egyet azonban továbbra se feledj el: a tápegységek beszerelése szakmai tudást igényel, aminek ha nem vagy a birtokában, akkor ne kísérletezgess - hívj segítséget! 

Tovább
Termékkatalógusok