EGYENFESZÜLTSÉGŰ LED TÁPEGYSÉGEK

Állandó feszültségű kapcsolóüzemű tápegységek.
Egyes termékeinkben beépített kapcsoló található, amely 110V/230V között kapcsolható. Kérem minden esetben ellenőrizze beszerelés előtt a kapcsoló állását.
Beszerelését bízza szakemberre!

 

 

Ahhoz, hogy a LED szalag eredményesen működjön és segítségével sikeresen meg tudd világítani a lakásod azon pontját, amely megkívánja a megfelelő fényellátottságot, LED tápegységre van szükséged. Tápegységen belül is több típus közül válogathatsz, legyen szó egyenáramú, dimmelhető vagy egyenfeszültségű LED tápegységről. 

Nem csak preferenciádtól, hanem leginkább a LED szalag jellegzetességeitől függ, hogy számodra melyik a legideálisabb típus. Olvass tovább, ha szeretnél bölcsen dönteni és megismerkedni az egyenfeszültségű LED tápegység leglényegesebb jellemzőivel.

Tovább

Miért dönts a LED világítástechnika mellett?

A LED napjaink egyik legnépszerűbb világítástechnikai eszközei közé tartozik, hiszen számos olyan pozitív és egyedileg csak rá vonatkozó tulajdonsággal rendelkezik, amely előnyösebb helyzetbe sorolja versenytársaival szemben.

Azonban nem csak a LED izzók kerülnek gyakrabban a kosárba, hanem egyre többen nyitnak a LED szalagok irányába is, hiszen segítségükkel olyan pontjai is megvilágíthatók a lakásnak, az üzlethelyiségnek vagy az irodának, amelyek más eszközök segítségével közel sem lennének olyan hatékonyak. 

A LED szalag kifejezetten sokoldalúan és kreatívan felhasználható, szinte csak a fantázia szabhat határt annak felhasználása kapcsán. Könnyen felszerelhetők és beüzemelhetők, mindemellett pedig kifejezetten strapabírók és ellenállnak a környezet hatásainak, abban az esetben, ha megfelelő védelemmel vannak ellátva.

Ennek a védelemnek a biztosítására hivatott a LED profil, amely előnyös hőelvezető tulajdonságai mellett védi a szalagot a szennyeződésektől és az ütésektől egyaránt. Segítségével a szalag sem süti meg önmagát.

Azonban mindez még nem elegendő ahhoz, hogy a szalag működőképes legyen, hiszen a gondosan kiválasztott LED tápegység nélkül mindez kivitelezhetetlen.

Mire való a LED tápegység?

A LED tápegység az az alkatrész, amire mindenképpen szükséged van ahhoz, hogy életet lehelj a LED szalagba. A LED szalagok különböző feszültséggel, valamint teljesítménnyel rendelkezhetnek, így a tápegység kiválasztásakor érdemes tudatában lenned ezeknek az értékeknek, hiszen ennek fejében választhatod ki az ideális kivitelt. 

Így összességében elmondható, hogy a LED szalag feszültségének minden esetben illeszkednie kell a tápegység feszültségéhez, hogy működni tudjon. Különböző tényezők határozzák meg a szalag teljesítményét, úgymint a szalag hosszúsága, az egy méteren található chipek száma, valamint azok egyedi tulajdonságai. Mivel a teljesítmény egy méternyi szalagra értendő, így mindenekelőtt az egy méterre jutó teljesítményt szükséges meghatároznod.

Egyenfeszültségű LED tápegységek

A szalagok legtöbb esetben 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek, így ahhoz, hogy üzembe tudd helyezni a szalagokat, 12V vagy 24V tápegységre lesz szükséged. Azonban mindezen felül megtalálhatod az 5V, a 15V, a 36V, a 48V és az 56V feszültséggel rendelkező tápegységeket. 

A kiegészítők legtöbb esetben európai és amerikai AC bemeneti szabvánnyal vannak ellátva, mindemellett pedig bizonyos típusok IP67-es védelemmel is rendelkeznek. Megfelelnek a nemzetközi világítástechnikai szabványoknak, és rendelkeznek továbbá rövidzárlat és túltöltés elleni védelemmel is.

Nézz körül kínálatunkban annak érdekében, hogy garantáltan megtaláld azt a tápegységet, amelyre szükséged lehet!

Tovább
Termékkatalógusok