LED TÁPEGYSÉGEK

Ebben a kategóriában a LED tápegységek találhatók. A LED világítás egyre elterjedtebbé vált hazánkban is, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amely sokkal vonzóbbá varázsolja azt hagyományos vagy halogén társával szemben. A LED izzók mellett a LED szalagok is igen népszerűek, hiszen kifejezetten kreatívan és sokoldalúan felhasználhatók, így hamar sokak kedvencévé válnak.

Azonban a szalagok működéséhez megfelelő LED tápegységre van szükség, amelynek a kiválasztásakor igen figyelmesnek szükséges lenned!

Tovább

Cégünk célja, hogy megismertesse veled a LED világítás előnyeit, és számodra is elérhetővé tegye egyes elemeit annak érdekében, hogy egy költséghatékony és környezetbarát megoldással tudd működtetni otthonod megvilágítását. A LED számos pozitív tulajdonságot tudhat magáénak, amelyek sokkal vonzóbbá teszik a hagyományos vagy a halogén izzókkal szemben. 

A LED fényforrások előnyei

A LED szalagoknak és izzóknak sokkal hosszabb az élettartamuk, kevésbé sérülékenyek, így sokkal kevesebbszer szükséges cserélned. Energiatakarékos működésüknek és a kevesebb cserének hála pedig hosszú ideig fogják bevilágítani az adott helyiséget. Nem csak technológiai, de környezeti előnyökkel is szolgálnak, mivel készítéskor nem kerül beléjük káros anyag, így nem szennyezik a környezetet.

A szalag és izzó fénye vibrálásmentes, így nem zavarja a szemet és nem okoz fejfájást. Felkapcsolást követően nincs szüksége bemelegedési időre, így egyből teljes erejével világít. Mindemellett pedig nem érzékeny a kapcsolgatásra sem, és a hőleadása is sokkal előnyösebb, így kiváló választás lehet otthonra és a munkahelyedre egyaránt.

Különböző színek közül is válogathatsz, így minden helyiségben - annak egyediségéhez igazodva - más és más színhőmérsékletű izzót vagy LED szalagot használhatsz. Így abban a szobában, ahol inkább pihenni szoktál, a természetes vagy a meleg színhőmérsékletű izzó lesz a legideálisabb. Míg egy olyan helyiségben ahol dolgozol, ott a hideg fehér színárnyalatra van szükséged. A LED szalagok is kifejezetten hasznosak, mivel igen kreatívan felhasználhatók a lakás szinte minden területén. Kiemelhető segítségével az álmennyezet, a lépcsőfokok vagy a konyhapult, de sokkal esztétikusabbá teheti a kirakatot vagy a szekrényvilágítást is. Azonban a működését a LED tápegység biztosítja, ami mindenféleképpen szükséges a beüzemeléséhez. 

Milyen LED tápegységre van szükséged?

A tápegység az az alkatrész, amely szükséges a LED szalag működéséhez. A LED szalagok különböző feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, így mindenképpen szükséges azok megkülönböztetése az előzőekben említett tényezők alapján.

A szalagok legtöbb esetben 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek. Ennek fejében üzembe helyezésükhöz 12V vagy 24V LED tápegység fog kelleni.

Enélkül a LED szalag nem fog működni. Így összességében a LED szalag feszültségéhez illeszkednie kell a tápegység feszültségének. A szalag teljesítményét annak hossza határozza meg, hiszen az érték az 1 méternyi szalagra értendő. Így a LED szalag méterre jutó teljesítmény értéke elengedhetetlen a tápegység teljesítményének meghatározásakor.

Tovább
Termékkatalógusok