LED ALUMÍNIUM PROFIL MAGAS FALÚ (Y)

Ebben a kategóriában az Y LED profilokat találod. A LED szalagos világítások rendkívül kedveltek, hiszen amellett, hogy rendkívül alacsony az áramfogyasztásuk, kiváló fényerőt garantálnak. Teszik mindezt kis helyen, így nagyon praktikus megoldást jelenthetnek ott is, ahol alapból nincs nagy hely a világítótestek beépítésére.

A LED szalagok olyan fényforrások, amelyek egy keskeny nyomtatott áramköri lapra vannak felforrasztva. Teljesen hajlékonyak (flexibilisek), öntapadós hátoldallal rendelkeznek, ezáltal a rögzítésük egyszerűen megoldható. Csak az nem mindegy, hogy hova ragasztod fel őket.

Tovább

A LED szalagok helye az Y LED profilban van?

Helyesbítünk: nemcsak az Y LED profilban lehet a LED szalag helye, hanem a körülmények függvényében a D, az A, az X, a C, a H, az E, az F és még számos más névvel ellátott LED profilban. Ezek a felületre szerelhető profilok körébe tartoznak, és használatuk - nem túlzás - létszükséglet lenne a LED szalagok számára.

Sokan hiszik azt, hogy a LED szalag hátoldalán található ragasztócsík tökéletesen rögzíthető kül- és beltéren egyaránt, ha az alap jól elő van készítve. A portalanítás és zsírtalanítás ellenére azonban a felragasztás nem minden esetben lesz hosszú élettartamú, aminek több oka is lehet. Egyrészt a LED szalagot semmi sem fogja védeni a külső szennyeződések károsító hatásaitól, másrészt a mechanikai hatásoktól sem. Továbbá a működés során keletkező hő is hullámosodást indíthat meg a szalagban, ami rontani fogja a tapadási jellemzőket.

Miért fontos a LED szalagot LED profilban rögzíteni?

Az Y LED profil - és bármely más LED profil is - feladatai sokrétűek és hasznosak a LED szalag élettartama szempontjából. Kár most megspórolni az árukat, hiszen a későbbiekben leváló, hullámos, rövid ideig funkcionáló LED szalag lecserélése sokkal többe fog kerülni. A bosszankodás okozta stresszről nem is beszélve.

Mert hiába munkálkodtál annyit a LED szalagos világítás megtervezésén, a “hozzávalók” beszerzésén és kivitelezésén, ha pár hónap múlva falevélként pereg le a felületről. A LED szalagot azért lényeges a számára megfelelő kialakítású és méretű LED profilba rögzíteni, mert:

  • Megvédi a külső hatásoktól, legyenek azok akár szennyeződések (por, olaj, zsír, víz), akár mechanikai hatások.
  • Stabil rögzítést garantál, a szalag megőrzi eredeti formáját.
  • Természetes hűtőközegként viselkedik, így a szalag nem tud felmelegedni, nem fog hullámosodni, óvja a túlmelegedéstől.
  • Megfelelő szögben tartja a szalagot annak érdekében, hogy a fény iránya optimális legyen.
  • Esztétikusabb megjelenést garantál a LED szalagnak, szinte észrevétlenül illeszkedik a környezetébe, pihentető és kellemes hangulatvilágítást hoz létre.
  • Segítségével olyan helyeket lehet láthatóvá tenni, amit előzőleg nem lehetett - kiválóan alkalmazható lépcsők, konyhapultok megvilágításához.
  • Lehetőséget ad arra, hogy bizonyos területeket jobban kiemelj vagy különleges szögből megvilágíts.

Hogyan válassz LED profilt a kínálatunkból?

A kínálatunkban szereplő Y LED profilok között bizonyos szűrőfeltételek megadásával tudsz könnyen, gyorsan és egyszerűen válogatni. Megadhatod a LED profil színét, ami lehet natúr, ezüst, fehér, fekete és bronz. A LED profil és a LED takaróprofil hosszát, ami lehet 1 méter, 2 méter vagy 3 méter. A megvásárolni szándékozott takaróprofil színét, ami lehet fekete, opál, tejfehér és víztiszta. Itt vedd figyelembe, hogy bizonyos takaróprofilok jelentősen csökkenthetik a LED szalag fényerejét. Megadható a rögzítő színe is: átlátszó, fehér vagy fekete.

Válassz te is Y LED profilt a LED szalag felszereléséhez, és élvezd hosszú ideig a fényeit!

Tovább
Termékkatalógusok