AKKUMULÁTOROK NAPELEMES LÁMPÁHOZ

Árajánlat

Akkumulátorok napelemes lámpához is kellenek, webáruházunk ezen kategóriájában pedig ezeket az eszközöket találhatod meg. A napelemes lámpák népszerűsége nem véletlen, sőt - napjaink energiaválságában egyre nagyobb lesz a jelentőségük.

Egyre többen használják ezt az alternatív energiát alkalmazó világítást, ma már nemcsak kerti dekorációként, hanem az udvar megvilágítására is. Megfelelően elhelyezve ugyanis költségmentesen szolgáltatja a fényt a járda mellett, a bejárati ajtónál, a garázsnál, a kerti úton, a teraszon, ahol csak szeretnéd. Felszereled, majd élvezed a fényeit.

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Miért kellenek akkumulátorok a napelemes lámpához?

Akkumulátor kell a napelemes lámpába? - kérdezed most csodálkozva. Igen. Akkumulátor kell bele. Miért? Azonnal elmondjuk! A webáruházunkban is kapható napelemes lámpák működési elve a magyarázat rá.

A napelemes lámpák a nap energiájának a segítségével világítanak. Fő részüket képezi a formájukat adó váz és búra, a fotovoltaikus panel, a vezérlő elektronika, a fényforrás és az akkumulátor. A napelemes lámpa működéséhez ezek az elemek nélkülözhetetlenek.

Miként működik a napelemes lámpa?

Ne félj, nem fogunk bonyolult szakszavakkal terhelni. Az alkalmazásához elegendő annyit tudnod, hogy:

 • A napelemes lámpán található fotovoltaikus panelban zajlanak le azok a kémiai folyamatok, amelyek a napfény hatására jönnek létre.
 • Ezen folyamatok eredményeképpen termelődik majd az elektromos energia. 
 • Itt lép be a “képbe” az akkumulátor, ami ezt az energiát az elektronika segítségével az újratölthető akkumulátorban tárolja el.
 • A napelemes lámpa fentebb említett vezérlőegysége fogja szabályozni a töltést, a be-kikapcsolást.
 • A napelemes lámpa legtöbbje rendelkezik alkonykapcsolóval, azaz a fényérzékeny szolár panel a vezérlőegységnek ad jelet akkor, amikor a beérkező fény mennyisége kritikussá válik. A vezérlőegység az újratölthető akkumulátorokban elraktározott energiát automatikusan aktiválja, aminek eredményeképpen a lámpa világítani kezd. 

Milyen előnyei vannak a napelemes lámpáknak?

A napelemes lámpa előnyeit neked is ki kell(ene) használni:

 • Könnyen felszerelhető, elhelyezhető - csak a telepítés szabályait kell betartanod. Nem kell vezetékelni, nem kell hálózatra kötni.
 • Nem kell hozzá figyelembe venni a konnektorok távolságát.
 • Nem fogyaszt olyan energiát, ami kiszámlázásra kerül.
 • Környezetbarát megoldást jelent, a nap energiáját használja, ezáltal a más forrásból származó energiafelhasználást csökkenti.
 • Nem kell a bekapcsolásával vagy az időzítésével bajlódni - teljesen automatikus.
 • Nem kell túl sok gondot fordítani a karbantartására, csak néha-néha kell az akkumulátort cserélni.
 • Sokféle típusból választhatsz: földbe szúrható iránylámpák, házszámvilágítás, szolár lampion, hordozható kültéri szolár lámpa, szolár reflektor, stb. 
 • Mivel beépített LED fényforrást tartalmaz, rendelkezik annak minden előnyével. Ilyen előny a hosszú élettartam is, ami fontos és kiemelendő tulajdonság. 
 • Még mozgásérzékelős változata is van, aminek az érzékelési távolsága 0-12 méter. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a lámpa csak abban az esetben kapcsolódik fel, ha mozgást érzékel ebben a sávban. 

Ha csökken a fényereje

Természetes jelenség, hogy az idő múlásával a szolár fénye csökken, aminek az oka bizonyos mértékig az akkumulátorok teljesítményében keresendő. Ilyenkor nincs más teendőd, mint kicserélni a gyengélkedő akkumulátort és mehet minden tovább. Webáruházunkban jelenleg a 

VNE-04A akkumulátort, a VNU-07RA akkumulátort és a VNU-08RA akkumulátort találod meg.

Használj te is napelemes lámpákat, és spórolj az energián!

Tovább
Termékkatalógusok