telefonszámok
kapcsolat email cím
Ledlámpaház.hu Blogja

Így alakítson ki tökéletes konyha és konyhapult világítást!

2020.04.23 09:00
Így alakítson ki tökéletes konyha és konyhapult világítást!

Így alakítson ki tökéletes konyha és konyhapult világítást!

Ön is gondolkozik konyhája megvilágításának korszerűsítésén? A következő lehetőségeket mindenképp érdemes jól átgondolni!

Az elmúlt hetekben – és még pár hétig biztosan – rengetegen töltjük napjainkat otthonunkban a koronavírus járvány lassításának érdekében. Ennek egyik eredménye pedig az lett, hogy akik eddig kifőzdékben ebédeltek minden nap vagy a munkájuk miatt otthon sosem volt idejük hosszan főzni, közülük sokan a konyhájukban kezdték el eltölteni a felszabadult idejüket. Biztosan nem kevesen állapították meg, hogy a jelenlegi világítás korábban megfelelt pár falat gyors összedobására, de hosszas főzésekhez már nem elegendő. De ugyan így problémát okozhat az is, ha konyájában még régi típusú, sok energiát fogyasztó fényforrások vannak. Ebben az esetben érdemes lehet ledes fényforrásokra cserélni a régieket, ami számtalan előnnyel jár - többek között a kevesebb fogyasztás vagy a sokkal kisebb mértékű melegedés.

De hogyan tudná a legpraktikusabban megtervezni konyhája világítását? Milyen típusú lámpát hova érdemes tenni? Erre szeretnénk választ adni!


Elsődleges konyha világítás

Minden helyiségbe érdemes egy fő világítást tervezni, ami lehet akár mennyezeti, vagy nagy belmagasság esetében függesztett világítás is. Egy ilyen lámpával egy alap, egyenletes fényerősséget tudunk biztosítani, ami kifejezetten fontos, ha konyhánknak nincs ablaka, vagy csak kevés fényt enged be. Amennyiben konyhánk a nappalival egybenyitott (az elmúlt években nagyon népszerűek lettek az amerikai konyhák) abban az esetben olyan fő világítást tervezzünk, ami az egész szobát meg tudja világítani, és emellé tervezzünk kisebb, egy helyre összpontosított megvilágításokat - például a konyhapultét és az étkezőasztalét a nappaliban pedig ne feledkezzünk meg az olvasó lámpáról és az állólámpáról.
 
Elsődleges konyha világítás     
 

Konyhapult világítás - hogy ne legyen félhomály

Otthonunkban az egyik legfontosabb, hogy konyhapultunknak megfelelő legyen a megvilágítása (hölgyek esetében persze a fürdőszoba tükör mellett). A konyhapulton elengedhetetlen, hogy mindent jól lássunk, hiszen itt a legnagyobb a balesetveszély, könnyen megvághatjuk, megégethetjük magunkat. Ezért mindenképpen ajánlunk a fő világítás mellett egy olyan fényforrást is elhelyezni, ami közvetlenül a pultot világítja meg. Ha a pult fölött konyhaszekrény helyezkedik el, abban az esetben két kivitelezési lehetőség is szóba jöhet. Amennyiben teljesen rejtett világítást szeretnénk, bizonyos alumínium profilokat kifejezetten süllyesztett elhelyezésre alakítottak ki, amivel egy nagyon elegáns, led szalagos világítást tudunk létrehozni. Ha nincs lehetőség a bútorba való süllyesztésre, abban az esetben a felületre szerelhető led profilok jelentik a megoldást, ugyan csak led szalag világítással.

Konyhapult világítás szereld magad csomagjaink az ilyen típusú világítás kialakításához szükséges tartozékokat tartalmazzák, így nem szükséges több száz különböző termékből összeválogatni a lámpatestet. Ehhez a típusú világításhoz ugyanis több alkatrész is szükséges - ki kell választani a megfelelő méretű, formájú és színű alumínium profilt, a profil tartozékait (takaróprofil, végzáró, rögzítő), a led szalagot (konyhába meleg fehér vagy természetes fehér fényforrást ajánlunk) és a led szalag működtetéséhez szükséges tápegységet is. Konyhapult világítás csomagjainkban ezeket mind megkapja, anélkül, hogy hosszú időt töltött volna el a termékek közötti válogatással.

Ha pedig nem szeretne a led profil és led szalag összeszerelésével foglalkozni, akkor Aigostar bútorvilágításunkat ajánljuk, amit egyszerűen csak csavarokkal fel kell rögzíteni a konyhaszekrényre, bedugni a konnektorba és már működésre kész is.

Konyhapult világítás     Konyhapult világítás     

Konyhapult világítás

Étkező – kevesebb funkcionalitás, több design

Sok helyen – akár különálló, akár amerikai konyha esetén – az étkező is a konyha része. Ahhoz, hogy az asztalnál ülve is tökéletesen lássuk egymást és azt is amit eszünk, érdemes erre a területre is külön megvilágítást tervezni. Ennek az egyik legnépszerűbb formája az asztal fölé szerelt, akár több részből is álló függesztett lámpa. A különböző designal rendelkező függesztett lámpák pedig ellensúlyozni tudják a konyhapult világítás letisztult funkcionalitását, feldobják a helyiség megjelenését és hangulatossá teszik az étkezéseket.
 
 
Étkező világítás     


Válogasson termékkínálatunkból és világítsa meg konyháját a legpraktikusabb eszközökkel. A praktikusság mellé pedig csempésszen egy kis modern stílust is, hogy a konyhában végzett munka utána hangulatos környezetbe üljön le a család az asztal köré!
 
Étkező világítás