IPARI NAPELEMES LÁMPA

Árajánlat

Ebben a kategóriában az ipari napelemes lámpákat találhatod meg. Azokat a kiváló minőségű világítástechnikai eszközöket, amelyek a te életedet, mindennapjaidat is megkönnyítik majd. 

Számos olyan előnyük kifejezésre jut a használatuk során, amely nem pótolható mással, ezek közül jelen pillanatban talán az energiafelhasználásuk mikéntje a legfontosabb. Az ipari napelemes lámpa ugyanis teljesen “ingyen” működik, hiszen nem kell elektromos hálózathoz kapcsolódnia annak érdekében, hogy fényt adjon. Miért? A válasz egyszerű: mert a nap összegyűjtött energiáját használja a működéséhez.

Tovább

Az ipari napelemes lámpa 

Arról, hogy miért érdemes napelemes lámpákat választani, már te is biztosan sokat hallottál. Minden évszakban a hasznukat veheted - nyáron a teraszon vagy a kertben eltöltött estéken éppúgy, mint télen, amikor a korai sötétedés miatt a munkából hazaérve nem kell botorkálnod.

A kültéri világítás nélkülözhetetlen és megkerülhetetlen része a világítási rendszer megtervezésének. Napjaink energiaválság sújtotta időszakában ezért hatványozottan fontos a kerti világításban rejlő lehetőségek kihasználása. Ilyen alternatíva a napelemes lámpa alkalmazása is, amelynek nagyon egyszerű a működési elve. 

Mi az az ipari napelemes lámpa?

A napelemes, vagy népszerű nevén a szolár világítás egy olyan új, innovatív világítási technológia, amelyet elsősorban kültéri világítási célokra alkalmaznak. Ez a hagyományos világítási módszerekhez képest nagyon különlegesnek számít, lévén, hogy a napelemes világítás a napfényt, megújuló energiaforrásként használja ki. Ilyen napelemes lámpákkal találkozhatsz az utcákon, a házak körül, az üzemek, bevásárlóközpontok környékén is.

Miként működik az ipari napelemes lámpa?

A napelemes lámpák nagyon egyszerűen működnek. Alapelemüket egy fotovoltaikus panel (azaz szolár panel) képezi, ami képes a napfény energiáját összegyűjteni, azt elektromossággá átalakítani és tárolni egy akkumulátorban.

Amikor sötétedni kezd, akkor a napelemes lámpát a panelban lévő fényérzékelő bekapcsolja és az világítani kezd. Mivel az eszköz a napenergiát hasznosítja, ezért mindig olyan helyen kell elhelyezni, ahol minél több napfény éri a napelemet. Ellenkező esetben nem tud elegendő energia felhalmozódni az akkumulátorban.

A napelemes lámpa olyan több rétegnyi kristályos szilíciumot és vegyszereket tartalmaz, amelyek pozitív töltésű tereket és negatív töltésű elektronokat hoznak létre. A napfény negatív töltésű elektronokat gerjeszt a panelen áthaladva, ezáltal a pozitív töltésű helyekre nyomást gyakorol.

A napelemes ipari lámpák előnyei

A napelemes ipari lámpa a te kertedben, udvarodban is hasznos segítő lehet. Számtalan előnyét megtapasztalva te magad fogod az ismerőseidnek ajánlani, hogy ők is szerezzenek be maguknak egy-egy ilyen eszközt. Mik ezek a verhetetlen előnyök? Lássuk:

  • Környezetbarát megoldás - erőforrásként a legkönnyebben elérhető megújuló energiaforrást, a Napot használja. Az elektromos energiát ebből termeli, és nem bocsát ki üvegházhatású szén-dioxidot.
  • Rendkívül költséghatékony - annak ellenére is, hogy az első beszerzés némi anyagi áldozatot kíván, a befektetett összeg hamar megtérül, hiszen ezentúl nem kell az általa leadott energiáért fizetned.
  • A karbantartási költségei minimálisak - nem kell bekötni a hálózatba, nem kell a meghibásodásától sem tartani. Csak némi tisztítást igényel a rárakódott por, falevél, hó mindenképpen eltávolítandó.

Rendelj te is ipari napelemes lámpát a kertedbe, udvarodba, és élvezd gondtalanul az előnyeit!

Tovább
Termékkatalógusok