KÖZÚT- SÉTÁNY- KÖZTERÜLET NAPELEMES LÁMPA

Árajánlat

A közutak, sétányok, közterületek sötétedés utáni kivilágítása napelemes lámpával minden város és település számára fontos. Webáruházunk ezen kategóriájában olyan termékeket találsz, amelyek alkalmasak a fentebb említett területek világítási rendszerének kialakítására. Na és természetesen akár a saját udvarod, kerted is felszerelheted velük, kihasználva a napelemes lámpák minden előnyét.

Erre az elkövetkezendő időszakban nagy szükséged is lesz, hiszen minden átlagfogyasztáson felüli kilowattot lakossági piaci áron számláznak majd a szolgáltatók. Szerencsére ezekre a lámpákra ez nem vonatkozik, hiszen nem csatlakoznak a hálózatra.

Tovább

A közút, sétány, közterület napelemes lámpa segít a takarékoskodásban

Kezdetben, amikor hazánkban is feltüntek a napelemes lámpák, még nem hittük volna, hogy ennyire nagy népszerűségnek fognak majd örvendeni. Ahogy azt sem feltételeztük, hogy eljön az az időszak, amikor a napelemes technológiákra ennyire égetően szükségünk lehet az elszabaduló energiaárak miatt.

Pedig szükségünk lesz rájuk, hiszen a működésükkel nagy mennyiségű energiát tudunk megspórolni. Lényegében csak a megvásárlásuk, beszerzésük kerül pénzbe, az általuk szolgáltatott fény ingyen van, köszönhetően a Nap fénysugarának.

A napelemes lámpák működési elve

A napelemes lámpák működése és használata végtelenül egyszerű. Ez az alternatív energiát felhasználó világítás eleinte még csak kerti dekorációként szolgált, de ma már a világítási megoldások egyik hasznos eszköze. Használatához jó, ha ismered a működési elvét.

A napelemes lámpa részei a következők:

  • A formáját adó váz és búra
  • A fényforrás
  • A fotovoltaikus panel
  • A vezérlő elektronika
  • Az akkumulátor

A napfény hatására a napelemes lámpában lévő fotovoltaikus panelben olyan különböző kémiai reakciók zajlanak le, amelyek által elektromos energia fog termelődni. Az elektronika segítségével ez az energia eltárolódik az újratölthető akkumulátorban. A be-kikapcsolást pedig a napelemes lámpa vezérlőegysége szabályozza majd. A napelemes lámpák többsége alkonykapcsolós, azaz amikor a beérkező fény mennyisége kritikus, akkor a fényérzékeny szolár panel jelet ad a vezérlőegységnek. A vezérlőegység ennek a jelnek a hatására automatikusan aktiválni fogja az újratölthető elemekben elraktározott energiát. A lámpa világítani kezd.

Hogyan használd a közúti, sétány vagy közterületi napelemes lámpákat? 

Van néhány olyan tanács, amit neked is érdemes megfogadni:

  • Mindig győződj meg arról, hogy a napelemes lámpa sérülésmentes-e. Ennek azért van jelentősége, mert a burkolat sérülése a lámpa beázását eredményezi.
  • Az akkumulátornál lévő biztonsági megszakító szalagot ne felejtsd el eltávolítani.
  • Használatbavétel előtt első alkalommal mindig töltsd fel a napelemes lámpát - helyezd el kikapcsolt állapotban legalább 24-48 órán keresztül napos helyre. Borús idő esetén ez a folyamat meghosszabbodhat.
  • Néha a fotovoltaikus elemeket töröld át egy nedves ruhával - a rájuk rakodó por ugyanis hátrányosan befolyásolja a hatékonyságukat.
  • Néha szükség lehet az akkumulátorok cseréjére is, mert azok bizonyos mennyiségű töltés után elöregednek (500-2000).

Hogyan válassz webáruházunk kínálatából napelemes lámpát?

A jó választásban nagy segítségedre lehet, ha bizonyos szűrőfeltételek alapján listázod a termékeinket. Megadhatod a napelemes lámpa teljesítményét (20 W-100 W), a fényáramot (2 000 lm - 10 000 lm), a színhőmérsékletet (3 000 K - 6 500 K). Még azt is eldöntheted, hogy rendelkezzen-e mozgásérzékelővel vagy sem.

Válassz te is napelemes lámpákat, és takarékoskodj eredményesen az energiával!

Tovább
Termékkatalógusok