NAPELEMES KANDELÁBEREK

Szigetüzemű (off-grid) napelemes kandeláberek. Teljes mértékben önellátóak, nem hálózati és építési engedélykötelesek. A napelemes kandeláberek tökéletesen alkalmazhatók út és térvilágításként. A lámpatestek nagy fényáramú led chippel vannak szerelve.

Tovább

Kandeláber - a kerted ékessége

Kandeláber - egy világítóeszköz, ami téged is magával ragadhat. A romantika híve vagy? Akkor biztos te is szívesen telepítenél a kertedbe néhány kandelábert. Milyen jó is lenne a tavaszi estéken a lágy fényüknél a virágzó fák alatt andalogni. Vagy nyáron kerti partikat szervezni. 

Hidd el, ez nem lehetetlen. Sőt! Ha egy napelemes változatot választasz, még csak elektromos hálózat kialakításával sem kell bajlódni (a villanyszámla befizetésével pedig pláne nem).

Mi a kandeláber?

A kandeláber általában egy nagy méretű, oszlopos törzsű, szép díszes kiképzésű gyertya- vagy lámpatartó állvány. Maga a kandeláber szó a candelabrum latin szóból ered. Származását tekintve etruszk – római világítótest volt, amit olajlámpásokkal, gyertyákkal vagy füstölőcsészékkel működtettek. Gyakran fényűző kivitelben készítették el bronzból, nemesfémekből, márványból.

A reneszánsz, majd a barokk korban az ókori mintákat idéző igényes kivitelű fa, fém vagy márvány kandelábereket alkalmaztak. A közvilágítás elterjedésével 19. században a gázlámpák is ilyen kandeláberszerű, tartókat kaptak, amelyek öntöttvasból készültek. Ezek az évtizedek során a múlt homályába vesztek volna, ha a városvédő mozgalmak a 20. század végén - a 21. század elején nem kezdték volna el pótolni őket. De szerencsére megtették.

A mai, modern kandeláberek jellemzői

A kandeláberek tervezésénél és kivitelezésénél napjaink trendjeit kell követnie a gyártóknak is. A LED technológia előnyeit mindenképpen figyelembe kell venniük, hiszen azt a költséghatékonyságot, amit biztosítani tudnak, semmiképpen nem hagyhatják ki.

Milyen jellemzői lehetnek a kor szellemét is követő kandelábereknek? Lássuk:

  • Látványosak, mutatósak, tetszetősek, ízlésesen díszesek 
  • Egyszerre kell dekoratívnak és funkcionálisnak lenniük
  • Stílusukkal, arányaikkal beleillenek az épített környezetbe 
  • Nem hivalkodók, ellátják a feladataikat
  • Minden egyes részletük alaposan kidolgozott - igény esetén akár kézműves minőséget is képviselhetnek
  • Készülhetnek akár limitált kiadásban is - így az adott épületnek, kertnek szinte jelképévé, védjegyévé válhatnak (például fából készült kandeláberek)
  • Mindig a legkorszerűbb alapanyagokat ötvözik, a legújabb technológiákat követve

Korszerű lámpatest míves alsórésszel - korunk vívmányai sok helyen hódítanak

A kandeláberek “evolúciójának” köszönhetően napjainkban már nagyon korszerű megoldásokkal találkozhatsz. Két minőségi elem ötvöződéseként jöttek létre korunk kandeláberei, amelyekben ott van a míves-díszes öntött alsórész és a legkorszerűbb lámpatestek a legmodernebb világítástechnikai eszközökkel.

Ezek az eszközök kiválóan alkalmasak sétányok, parkok, közterületek megvilágítására, de természetesen te is alkalmazhatod őket a kertedben. A napelemes kandeláberek telepítése nagyon egyszerű, mert nem kell hálózati engedélyt kérned a szolgáltatótól. Ráadásul kényelmes megoldást is jelentenek, mert nem igényelnek gondozást és költségmentes az üzemeltetésük.

Ezeknek a dekoratív berendezéseknek a tervezése, gyártása és telepítése ettől függetlenül is megkövetel némi következetességet, hiszen egykoron már csak a korunk emlékei maradnak. Miért lényeges ez? Mert az utókorra maradva példázni fogják, hogy napjainkban milyen szakmai tudással és igényességgel voltak felvértezve.

Amennyiben sikerült felkeltenünk ez érdeklődésedet a kandeláberek iránt - esetleg lenne még néhány kérdésed - ne habozz! Keress bennünket bátran elérhetőségeink egyikén, munkatársaink készségesen segítenek majd mindenben! 

Tovább
Termékkatalógusok