EGYENÁRAMÚ LED TÁPEGYSÉGEK

A LED térnyerése egyre nagyobb, így hatékonyan veszi át a hagyományos világítástechnikai eszközök helyét. Mindez nem meglepő, hiszen a LED eszközök számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek nem jellemzőek a halogén izzókra, és amelyek kiemelik társaikkal szemben a rangsorból. Bizonyára már te is hallhattál az áramgenerátoros LED tápegységről, azonban nem tudhattad, hogy mire is való.

Vannak olyan elektrotechnikai termékekek, amiknek a működéséhez szükséged van néhány kiegészítő eszközre, mint amilyen az áramgenerátoros LED tápegység is. 

Tovább

Miért válaszd a LED-et?

A LED világítástechnikai eszközökkel szemben a kezdeti bizonytalanság kezd megszűnni, és már rengeteg háztartásban jelen vannak a LED izzók, LED szalagok vagy más, LED-del kapcsolatos megoldások. Számos olyan egyedi tulajdonságot tudhat magáénak ez a technológia, amelynek köszönhetően sokkal hatékonyabb és vonzóbb megoldás, mint a sokak által hibáival együtt megszokott halogén világítási eszközök.

A LED energiatakarékos és kifejezetten strapabíró, így hosszú élettartammal rendelkezik, amely összességében a költséghatékonyságát bizonyítja. 

Pénztárcabarát megoldás, sőt, ami még vonzóbbá teheti, hogy használata során a környezeted védelmére is fókuszálhatsz, hiszen nem fogyasztasz sok energiát, és a LED-es eszközök gyártása során sem használnak káros anyagokat, mindamellett, hogy sokkal kevesebbszer kell lecserélned azokat, felesleges hulladékot termelve.

A LED nem villog, így nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást. Felkapcsolást követően nincs szüksége bemelegedési időre, aminek köszönhetően egyből teljes fényerejével világít. Mindez nem csak az izzókról, de a LED szalagokról is elmondható. 

A LED tápegységek elengedhetetlen volta

Azonban ahhoz, hogy képes legyél kihasználni ezen hatékony és sokoldalúan felhasználható világítástechnikai eszköz előnyeit, egy hozzá illő tápegységre van szükséged, amely biztosítja annak működését. A tápegység kiválasztásakor figyelmesnek kell lenned, hiszen nem mindegy, hogy milyen feszültséggel rendelkezik. 

A LED tápegység egy olyan, minden esetben szükséges alkatrész, amely biztosítja a világító eszköz működését. A LED szalag egy bizonyos feszültséggel és teljesítménnyel rendelkezik, amelyet elsősorban a szalag hossza, az egy méteren elhelyezkedő chipek száma és azok jellegzetességei határoznak meg. Így összességében a szalag teljesítménye egy méterre értendő. Ezt az értéket minden esetben meg kell határozni ahhoz, hogy teljesítményben hozzá illő tápegységet válassz.

Nálunk garantáltan megtalálod azt, amire szükséged lehet a hatékony beüzemeléshez!

Az áramgenerátoros LED tápegységek

A szalagok legtöbb esetben 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek, aminek fejében üzembe helyezésükhöz 12V vagy 24V LED tápegységre lesz szükség. Azonban a dimmelhető és az egyenfeszültségű LED tápegység mellett létezik az áramgenerátoros, azaz egyenáramú LED tápegység is, amely 350, 400, 500, 700, 1050, 1250, 1400, 1750, 2100, 2450 mA kimeneti áramerősséggel rendelkezhet. Ezeket akkor kell használni, amikor az eszköznek egy folyamatos, nem változó áramerősségre van szüksége.

Ezek a tápegységek megfelelnek a nemzetközi világítástechnikai szabványoknak. Vannak, amelyek otthoni és vannak, amelyek kifejezetten ipari felhasználásra alkalmasak. Hűtésük szabadlevegős, mindemellett pedig védve vannak a túlterheléssel, a túlmelegedéssel és a rövidzárlattal szemben.

Tovább
Termékkatalógusok