Dimmelhető tápegységek

Dimmelhető tápegységet keresel? Akkor ezek szerint már célzottan a LED világítástechnika mellett tetted le a voksodat.

Ismered a LED technológia minden előnyét, tisztában vagy a költséghatékonyságával és elhatároztad, hogy megszabadulsz a hagyományos energiapazarló világítóeszközeidtől. Webáruházunkban LED-es világítástechnikai termékeket találsz: LED-es fényforrások (LED szalagok, izzók) és a hozzájuk szükséges kiegészítők (profilok, vezérlők, tápegységek) és design lámpák széles kínálatával várunk. Gyere és ismerkedj meg te is termékeinkkel!

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Azt eddig is tudtad, hogy a LED alacsony fogyasztása hosszú távon sok pénzt hagyhat a zsebedben. Előnye, hogy nem kell sokat bajlódni a karbantartásával sem. De nem csak emiatt jelenthet praktikus megoldást, hanem egyéb hasznos tulajdonságai miatt is. A LED fényforrások ugyanis különböző vezérlők segítségével irányíthatóak, szabályozható a színhőmérsékletük. A színváltást (16 millió szín) lehetővé tevő RGB LED csíkok kapcsán érdemes beszélnünk a dimmelhető - azaz fényerőszabályozható LED termékekről is. 

A tápegységek jelentősége

A LED tápegységek azok az alkatrészek, amelyek a LED szalag üzemeltetéséhez nélkülözhetetlenek, hiszen ezek biztosítják a világítóeszköz működéséhez szükséges feszültséget. Mivel a LED szalagok leginkább 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek és eltérő feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, így biztonságos üzemelésükhöz is vagy 12V-os vagy 24V-os LED tápegység fog kelleni.

A tápegységek lehetnek egyenfeszültségű, egyenáramú és dimmelhető tápegységek. A következőkben a dimmelhető tápegységekről lesz szó. 

A dimmelhető tápegységek

Dimmelhető tápegységekre akkor van szükséged, ha a LED szalag fényerejét szeretnéd megváltoztatni. Amikor a világítást szobáról szobára haladva megtervezed, akkor alaposan végig kell gondolnod, hogy melyik helyiségben mit fogsz csinálni. A tevékenységhez mérten kell a LED szalagok (vagy más fényforrások: mennyezeti lámpák, spotlámpák, falikarok, éjjeli lámpák, állólámpák) helyét és fényerősségét méretezni. 

Mindenképpen érdemes a dimmelhető RGB LED szalagokat és a dimmelhető tápegységeket is belekalkulálni a lehetőségekbe. Miért? Mert ezeknek a segítségével a fényviszonyokat bármikor, igény szerint változtathatod. 

Míg régebben csak rendezvényeken vagy színházi előadásokon éltek a fényerő-szabályozás alternatívájával, napjainkban már ez az otthonodban is elérhető. Segítségével javíthatod a komfortérzetedet, de megtakarítás szempontjából sem utolsó, hiszen mérsékli az energiafelhasználást. 

A dimmeléssel beállíthatod az adott helyiség optimális fényviszonyait, ami erősen függ attól, hogy éppen mit szeretnél csinálni. A nappaliban a vendéglátáshoz vagy a dolgozószobában a munkához nagyobb fényerőre van szükség. A hálószobában viszont a pihenéshez a tompítottabb fények teremtenek bensőséges hangulatot.

Webáruházunk dimmelhető tápegység kínálata

Nálunk, a LEDLámpaház.hu-nál mindent megteszünk annak érdekében, hogy megtaláld az elképzeléseidnek leginkább megfelelő dimmelhető tápegységet. Ezek villódzásmentes - triac dimmelést tesznek lehetővé. Elérhetőek 25, 50, 100 W-os, 12 és 24V-os és 1,04 A-8,3 A-ig.

Amennyiben azt tapasztalod, hogy az általad keresett dimmelhető tápegység éppen nincs raktáron, kérlek érdeklődj elérhetőségünk valamelyikén, telefonálj vagy írj e-mailt! Munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésedre.

Bízunk abban, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésedet, és a vásárlóink között üdvözölhetünk! 

Tovább
Termékkatalógusok