Dimmelhető tápegységek

Dimmelhető tápegységet keresel? Akkor ezek szerint már célzottan a LED világítástechnika mellett tetted le a voksodat.

Ismered a LED technológia minden előnyét, tisztában vagy a költséghatékonyságával és elhatároztad, hogy megszabadulsz a hagyományos energiapazarló világítóeszközeidtől. Webáruházunkban LED-es világítástechnikai termékeket találsz: LED-es fényforrások (LED szalagok, izzók) és a hozzájuk szükséges kiegészítők (profilok, vezérlők, tápegységek) és design lámpák széles kínálatával várunk. Gyere és ismerkedj meg te is termékeinkkel!

Tovább

Azt eddig is tudtad, hogy a LED alacsony fogyasztása hosszú távon sok pénzt hagyhat a zsebedben. Előnye, hogy nem kell sokat bajlódni a karbantartásával sem. De nem csak emiatt jelenthet praktikus megoldást, hanem egyéb hasznos tulajdonságai miatt is. A LED fényforrások ugyanis különböző vezérlők segítségével irányíthatóak, szabályozható a színhőmérsékletük. A színváltást (16 millió szín) lehetővé tevő RGB LED csíkok kapcsán érdemes beszélnünk a dimmelhető - azaz fényerőszabályozható LED termékekről is. 

A tápegységek jelentősége

A LED tápegységek azok az alkatrészek, amelyek a LED szalag üzemeltetéséhez nélkülözhetetlenek, hiszen ezek biztosítják a világítóeszköz működéséhez szükséges feszültséget. Mivel a LED szalagok leginkább 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek és eltérő feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, így biztonságos üzemelésükhöz is vagy 12V-os vagy 24V-os LED tápegység fog kelleni.

A tápegységek lehetnek egyenfeszültségű, egyenáramú és dimmelhető tápegységek. A következőkben a dimmelhető tápegységekről lesz szó. 

A dimmelhető tápegységek

Dimmelhető tápegységekre akkor van szükséged, ha a LED szalag fényerejét szeretnéd megváltoztatni. Amikor a világítást szobáról szobára haladva megtervezed, akkor alaposan végig kell gondolnod, hogy melyik helyiségben mit fogsz csinálni. A tevékenységhez mérten kell a LED szalagok (vagy más fényforrások: mennyezeti lámpák, spotlámpák, falikarok, éjjeli lámpák, állólámpák) helyét és fényerősségét méretezni. 

Mindenképpen érdemes a dimmelhető RGB LED szalagokat és a dimmelhető tápegységeket is belekalkulálni a lehetőségekbe. Miért? Mert ezeknek a segítségével a fényviszonyokat bármikor, igény szerint változtathatod. 

Míg régebben csak rendezvényeken vagy színházi előadásokon éltek a fényerő-szabályozás alternatívájával, napjainkban már ez az otthonodban is elérhető. Segítségével javíthatod a komfortérzetedet, de megtakarítás szempontjából sem utolsó, hiszen mérsékli az energiafelhasználást. 

A dimmeléssel beállíthatod az adott helyiség optimális fényviszonyait, ami erősen függ attól, hogy éppen mit szeretnél csinálni. A nappaliban a vendéglátáshoz vagy a dolgozószobában a munkához nagyobb fényerőre van szükség. A hálószobában viszont a pihenéshez a tompítottabb fények teremtenek bensőséges hangulatot.

Webáruházunk dimmelhető tápegység kínálata

Nálunk, a LEDLámpaház.hu-nál mindent megteszünk annak érdekében, hogy megtaláld az elképzeléseidnek leginkább megfelelő dimmelhető tápegységet. Ezek villódzásmentes - triac dimmelést tesznek lehetővé. Elérhetőek 25, 50, 100 W-os, 12 és 24V-os és 1,04 A-8,3 A-ig.

Amennyiben azt tapasztalod, hogy az általad keresett dimmelhető tápegység éppen nincs raktáron, kérlek érdeklődj elérhetőségünk valamelyikén, telefonálj vagy írj e-mailt! Munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésedre.

Bízunk abban, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésedet, és a vásárlóink között üdvözölhetünk! 

Tovább
Termékkatalógusok